Ματίνα Παγώνη: «Πολύ μεταδοτική η μετάλλαξη
Όσα είπε η Ματίνα Παγώνη για τις ιώσεις, τον κορωνοϊό και την κατάσταση των νοσοκομείων.

Σήμερα Παρασκευή (20/1) η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»  και αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει τα νοσοκομεία της χώρας όσον αφορά τις εφημερίες αλλά και την συνύπαρξη της γρίπης μαζί με τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, η ίδια δήλωσε πως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας, με τα ράντζα να έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους στους διαδρόμους. Μάλιστα, ενδεικτικό της κατάστασης είπε πως είναι το «αδιαχώρητο» που επικράτησε σε τρεις εφημερίες του Σισμανόγλειου. Συγκεκριμένα, στις 9/1, στις 13/1 και στις 17/1, οι άνθρωποι περίμεναν στα ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών) ώρες προκειμένου να εξεταστούν και να νοσηλευτούν.

Ως εκ τούτου, η ΕΙΝΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση γνωστοποιώντας την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου.

«Υπήρχαν πολλά περιστατικά, που ενώ είχε τελειώσει η εφημερία, είχαν μείνει στα επείγοντα. Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει…υπήρχε πάντα, υπάρχει και εάν δεν λυθεί με τους τρόπους με τους οποίους εισηγηθήκαμε και γνωρίζοντας πώς πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση, δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ», είπε αρχικά η κ. Παγώνη.

Παράλληλα, απευθυνόμενο σε κάθε υπουργείο και κάθε υπουργό είπε πως είναι σημαντικό «να κάνει σωστή κατανομή εφημέρευσης του πακέτου των νοσοκομείων που εφημερεύουν».

«Έχει σημασία πόσα και ποια νοσοκομεία εφημερεύουν την ημέρα. Το θέμα είναι τεχνικό, πρέπει να μπουν συγκεκριμένες ομάδες τις ημέρες που εφημερεύουν, να νοικοκυρευτούν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και να ενισχυθούν τα τμήματα στις κλινικές», συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.

Επιπλέον, η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στις ιώσεις, τον κορωνοϊό και τη συνύπαρξή τους, καθώς και το άκρως μεταδοτικό στέλεχος CH.1.1 του κορωνοϊού, που είναι γνωστό και ως «Όρθρος». Το συγκεκριμένο στέλεχος βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και τουλάχιστον δυόμιση μήνες, αναφέρει ο ΕΟΔΥ στην τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης.

Συνολικά 93 δείγματα έχουν βρεθεί θετικά στη νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον τις τελευταίες δέκα εβδομάδες, αναφέρει ο οργανισμός, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τη γεωγραφική κατανομή τους.

Η κα Παγώνη σημείωσε πως είναι πολύ μεταδοτική μετάλλαξη και βάσει στοιχείων αφορά το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα. Σημειώνεται πως η μετάλλαξη «Όρθρος» ξεκίνησε στη Βρετανία, όπου αποτελεί το 23.1% των κρουσμάτων.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1