Ζέττα Μακρή για διορισμούς εκπαιδευτικών: «Προσλήψεις θα γίνουν έγκαιρα όπως και πέρυσι»
Η Ζέττα Μακρή σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξης για τα σχολεία και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Σήμερα Παρασκευή (12/1) ο υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και τις μαθήτριες της χώρας μας.

Όσον αφορά τις κριτικές που δέχεται το υπουργείο Παιδείας για τη διαχείριση της έξαρσης της γρίπης και των ιώσεων στα σχολεία, η Ζέττα Μακρή είπε πως αυτό το κομμάτι αφορά εξ’ ολοκλήρου το υπουργείο Υγείας, καθώς αυτό δίνει τις οδηγίες.

«Ποτέ δεν κάναμε κάτι αντίθετο από αυτό που μας είπαν οι ειδικοί. Εμείς θέλουμε να λειτουργεί η εκπαίδευση και να λειτουργεί με ασφάλεια», επεσήμανε η Ζέττα Μακρή.

Έπειτα, ανέφερε πως το υπουργείο Παιδείας δεν είχε καμία εισήγηση για επαναφορά της μάσκας, ενώ βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του, οι απουσίες αυτή την περίοδο δεν είναι περισσότερες απ’ ό,τι ήταν πέρυσι την αντίστοιχη εποχή.

«Είναι μία εποχική γρίπη, η οποία πρέπει να μας ανησυχεί. Δε δικαιολογεί όμως πρόσθετα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Ακόμη, συζητώντας για το κομμάτι των υποδομών στα σχολεία, με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα σε νηπιαγωγείο του Νέου Ηρακλείου, η Ζέττα Μακρή τόνισε πως η κατασκευή των σχολείων είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και η συντήρησή τους είναι ευθύνη των Δήμων που παίρνουν χρήματα από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Σύμφωνα με τα ισχύοντα το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει τη στελέχωση των σχολείων», συμπλήρωσε η υπουργός.

Έπειτα, ρωτήθηκε για τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωτών, με την ίδια να δηλώνει πως η αντίστοιχη διαδικασία θα ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, αλλά θα σταματήσει λόγω των εκλογών.

«Προσλήψεις θα γίνουν έγκαιρα, όπως και πέρυσι, γιατί ευθύνη μας είναι να είναι στελεχωμένες οι σχολικές αίθουσες», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;