Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Mancode», «Κ»
Κυκλοφορούν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή».

Στον «Γαστρονόμο» Δεκεμβρίου, 12 χριστουγεννιάτικες εμπειρίες με άρωμα παλιάς Αθήνας. Μαζί, στο νέο «Chic» τεύχος του Mancode, Fashion fades style is eternal και στο «Κ» αυτής της Κυριακής, «χάσιμο» στο TikTok, περιήγηση στον αλλόκοτο κόσμο του κυρίαρχου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Γαστρονόμος Δεκεμβρίου: 12 χριστουγεννιάτικες εμπειρίες με άρωμα παλιάς Αθήνας! Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Καθημερινή

Στο νεοκλασικό της οικογένειας Μπενάκη στην Κηφισιά, εκεί που έζησε η εθνική μας παραμυθού Πηνελόπη Δέλτα, οι σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, Λευτέρης Λαζάρου και Χριστόφορος Πέσκιας συνθέτουν ένα… λογοτεχνικό μενού με συνταγές εμπνευσμένες από το «Μάγκα», τον «Τρελαντώνη» και τα υπόλοιπα αγαπημένα βιβλία των παιδικών μας χρόνων.

Η σεφ Γωγώ Δελογιάννη ξεφυλλίζει τους οδηγούς μαγειρικής της Χρύσας Παραδείση από τη δεκαετία του ’50 και στρώνει τραπέζι με τις συνταγές της Ελληνίδας Julia Child προσαρμοσμένες στο σήμερα.

Στην κουζίνα του ιστορικού αθηναϊκού μαγέρικου «Οικονόμου» στα Πετράλωνα, ο ιδιοκτήτης Κώστας Διαμάντης και ο νεαρός βραβευμένος σεφ Γιώργος Φελεμέγκας του εστιατορίου Ηytra μαγειρεύουν παρέα τους ωραιότερους γιορτινούς μεζέδες.

Μπαίνουμε στην σχεδόν εκατόχρονη μπουτίκ ρούχων Αλεξανδράκης της οδού Ερμού μαζί με τους ζαχαροπλάστες Μιχάλη Χατζηκαλημέρη και Εύη Παπαδοπούλου και κερνάμε tailor made γιορτινά γλυκίσματα.

Στο ξενοδοχείο-τοπόσημο της Αθήνας, τη Μεγάλη Βρετανία, ο σεφ Αστέριος Κουστούδης ανακαλύπτει χειρόγραφες συνταγές του 1912 και μας γνωρίζει τις κλασικές σπεσιαλιτέ της γαλλικής κουζίνας σε ένα grande γιορτινό μενού.

Ο ζαχαροπλάστης Δημήτρης Μακρυνιώτης ετοιμάζει τα ρετρό αγαπημένα γλυκά των γιορτών στο ιστορικό γαλακτοπωλείο-ζαχαροπλαστείο Στάνη στην Ομόνοια και η ζαχαροπλάστισσα Κατερίνα Λιβά τρυπώνει λίγο παρακάτω, στο πολύχρωμο, παμπάλαιο παιχνιδάδικο του Δαμίγου και πλάθει μπισκότα-στολίδια για μικρούς και μεγάλους.

Οραματιζόμαστε τσουγκρίσματα με κλασικά κοκτέιλ στο Galaxy, το παλαιότερο μπαρ της Αθήνας και παίρνουμε τις αυθεντικές συνταγές τους.

Βγαίνουμε στην αγορά και επιλέγουμε παλαιωμένα τσίπουρα, σπάνια κρασιά, εκλεκτά τυριά και ιδιαίτερα ψωμιά για γιορτινά καλέσματα γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και διαλέγουμε μοναδικά χειροποίητα χάλκινα σκεύη για αξέχαστα δώρα.

Φρεσκάρουμε τις αγαπημένες σπεσιαλιτέ περασμένων δεκαετιών, από καναπεδάκια και βολοβάν, μέχρι πηχτή, γαλλική κρεμμυδόσουπα και quiche Lorraine που στόλιζαν τα γιορτινά τραπέζια της παλιάς Αθήνας, γεμίζουμε γαλοπούλα α λα ελληνικά και σερβίρουμε τα πατροπαράδοτα αυγολεμονάτα φαγητά των Χριστουγέννων.

Ο γιορτινός Γαστρονόμος Δεκεμβρίου κυκλοφορεί την Κυριακή 11/12 με την «Καθημερινή».

Mancode: Fashion fades style is eternal – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Διαβάστε στο νέο “Chic” τεύχος του MANCODE που κυκλοφορεί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής στις 11 Δεκεμβρίου:

Υφίσταται το Royal chic; Οι βασιλικοί σε όλο τον κόσμο έχουν γίνει «καθημερινοί», πιστεύοντας εσφαλμένα ότι όσο περισσότερο μοιάζουν στους συνηθισμένους ανθρώπους τόσο περισσότερο καιρό θα διατηρήσουν τα βασιλικά τους προνόμια. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει, όπως γράφει δηκτικά ο Taki Theodoracopulos.

Η  ζωή του είναι σαν σενάριο. Ο κορυφαίος ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός τη διηγείται σε μια de profundis συζήτηση με τον παλιό συμμαθητή του Λάμπη Ταγματάρχη.

«Είναι ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο για να το βλέπεις και να το οδηγείς. Οι μηχανικοί έχουν κάνει υπέροχη δουλειά, κρύβοντας την υβριδική τρέλα.» Τάδε έφη ο Jeremy Clarkson οδηγώντας τη νέα Ferrari 296 GTB.

Ο  νέος μονάρχης της Βρετανίας, Κάρολος Γ’, έχει αναλάβει να διατηρήσει έναν θεσμό συνδεδεμένο με το DNA των Βρετανών και στη συνέχεια να τον εκσυγχρονίσει. Το πώς μας εξηγεί ο ειδήμων Χρήστος Ζαμπούνης.

Εξήντα χρόνια από την πρώτη κολεξιόν του  Yves Saint Laurent και με αφορμή την έκθεση GOLD που γίνεται στο Παρίσι, ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης μας ξεναγεί στον κόσμο της haute couture.

Το polo είναι chic και δεν είναι μόνο αριστοκρατικό σπορ όπως νομίζουν κάποιοι, αλλά αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα ομαδικά αθλήματα.

Το περιοδικό «MANCODE» κυκλοφορεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή».

«Χάσιμο» στο TikTok – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Καθημερινή

Περάσαμε κάποιες μέρες «οργώνοντας» το TikTok και καταγράψαμε όσα παράδοξα, ανησυχητικά ή και ευχάριστα μπορεί κανείς να συναντήσει.

Πριν από 13 χρόνια, το Avatar του Τζέιμς Κάμερον σημάδεψε μια εποχή με τις τεχνολογικές του καινοτομίες, την υπόσχεση της εμπειρίας 3D και το καμπανάκι του οικολογικού της μηνύματος. Το σίκουελ έρχεται σήμερα στις αίθουσες. Θα βρει το κοινό του;

Με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του, Surrender: 40 Songs, One Story, ο Μπόνο των U2 κάνει την αυτοκριτική του και θυμάται τη μητέρα που έχασε σε τρυφερή ηλικία, την αγάπη που βρήκε νωρίς, τη διασημότητα, τον ακτιβισμό.

Συνέντευξη Τζούλιαν Μπαρνς: Ένα από τα πιο βαριά χαρτιά της βρετανικής λογοτεχνίας σε μια συζήτηση για το καινούριο του μυθιστόρημα, τα πρώτα χριστιανικά βήματα, τον γρίφο της ευτυχίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Βόλτα για αναδάσωση. Το «Κ» ακολούθησε το WWF Ελλάς και τους πρόθυμους εθελοντές στη δράση τους στον ταλαιπωρημένο Εθνικό Δρυμό Σουνίου.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;