Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»
Προ των πυλών της Ελλάδας βρίσκεται ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τα δυτικά και θα φέρει σημαντική επιδείνωση του καιρού.

Προ των πυλών της Ελλάδας βρίσκεται ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τα δυτικά και θα φέρει σημαντική επιδείνωση του καιρού.

Όπως αναφέρουν τα προγνωστικά μοντέλα, η επερχόμενη κακοκαιρία θα περιλαμβάνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Θα κάνει την εμφάνισή της το βράδυ της Τετάρτης (7/12), ενώ εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Πάντως, το πέρασμά της θα είναι σύντομο.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό κύμα επιδείνωσης, που επίσης θα έχει σχετικά σύντομη διάρκεια, προβλέπεται για το προσεχές Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα από το βράδυ του Σαββάτου (10/12) και την Κυριακή (11/12). Ξανά οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι οι δυτικές της χώρας.

Την Τρίτη (6/12), σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε για το «βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης» που «αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από το απόγευμα και από τα δυτικά δίνοντας σύντομες αλλά τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες».

Με νέα του ανάρτηση σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ο μετεωρολόγος έκανε λόγο για βροχερό καιρό σε αρκετές περιοχές, με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται στα δυτικά, κεντρικά, νότια και ανατολικά τμήματα.

Βροχές και πιθανόν καταιγίδες από το απόγευμα θα έχει και στην Αττική, ενώ τοπικές βροχές θα πέσουν και στη Θεσσαλονίκη. Από την Πέμπτη (8/12) και κυρίως από το απόγευμα και στη συνέχεια, ο καιρός βελτιώνεται, για να χαλάσει ξανά από το απόγευμα του Σαββάτου (10/12).

Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές για την εποχή στα κεντρικά και νότια, εξαιτίας των νοτιάδων που θα μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη.

Με τη σειρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για το προσεχές Σαββατοκύριακο πως όσοι σχεδιάζουν ταξίδι προς τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου, ή το αντίθετο, την ερχόμενη Κυριακή δεν αποκλείεται να υπάρξει πρόβλημα με τον απόπλου καθώς αναμένονται πολύ ισχυροί νοτιάδες που τοπικά ίσως ξεπεράσουν τα 7-8 Μποφόρ.

Επίσης, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ συνέστησε προσοχή στους πολίτες και μέσω του δελτίου καιρού, λόγω της επιδείνωσης από το βράδυ του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Παράλληλα, έδωσε και την προοπτική για την πτώση της θερμοκρασίας στη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Επίσης, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς ακόμα τα προγνωστικά στοιχεία είναι ρευστά.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;