Το «εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού» & το «καλάθι του Άη Βασίλη» - Έξω τα μελομακάρονα, ποια παιχνίδια περιλαμβάνονται
Το μεσημέρι της Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες προϊόντων και τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο «εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού» και το «καλάθι του Άη Βασίλη».

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου, έγιναν οι ανακοινώσεις για το τι θα περιλαμβάνει το «εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού» και «καλάθι του Άη Βασίλη». Τα νέα καλάθια θα τεθούν σε ισχύ από τις 14 Δεκεμβρίου, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι τις πρώτες ημέρες του 2023. Οι σχετικές ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξη και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Τι θα περιλαμβάνει το «εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού»

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, το «εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού» θα ισχύσει από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι τις 4 Ιανουαρίου και θα περιλαμβάνει τα εξής προϊόντα:

  • γαλοπούλα,
  • μοσχάρι,
  • τσουρέκι, βασιλόπιτα και
  • σοκολάτα

Από τη λίστα λείπουν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες. Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης:

«Είχε γίνει μεγάλη συζήτηση για το να θα περιλάβουμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Με δική μου απόφαση δεν θα τα συμπεριλάβουμε για να μην έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό με ζαχαροπλαστεία και φούρνους»

Τι περιλαμβάνει το «καλάθι του Άη Βασίλη»;

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως:

«Επειδή δεν θέλουμε να δώσουμε σήμα ότι όλα πρέπει να δίνονται από τα σούπερ μάρκετ αποφασίσαμε με τον σύνδεσμο ελληνικών παιχνιδιών και φτιάξαμε το καλάθι του Άγιου Βασίλη»

Το «καλάθι του Άη Βασίλη» θα περιλαμβάνει παιχνίδια θα έχει ισχύ από τις 14 Δεκεμβρίου και έως τις 11 Ιανουαρίου. Μέσα σε αυτή την περίοδο, όλα τα καταστήματα παιχνιδιών θα φτιάξουν το δικό τους καλάθι που θα πρέπει να περιλαμβάνουν τις παρακάτω 10 κατηγορίες:

  1. επιτραπέζια παζλ,
  2. παιχνίδια κούκλες και άλλα αξεσουάρ
  3. βρεφικά παιχνίδια,
  4. φιγούρες δράσης,
  5. παιχνίδια κατασκευών με τουβλάκια,
  6. αθλητικά παιχνίδια μπάλες κτλ.,
  7. λούτρινα παιχνίδια,
  8. μουσικά παιχνίδια,
  9. τηλεκατευθυνόμενα,
  10. ηλεκτρικά παιχνίδια

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη:

«Οι περισσότερες αλυσίδες μας έχουν πει ότι θα συμπεριλάβουν περισσότερα από ένα και θα είναι πλούσιο.

Θα υπάρχει ειδικό πεδίο στο e-katanalotis για να παρακολουθείτε και την εξέλιξη τιμών ανά αλυσίδα και ανά παιχνίδι. Με το καλάθι αυτό τα παιχνίδια θα ελέγχονται ως προς το περιθώριο του κέρδους»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;