05 Δεκ. 2022
Ιαπωνία Ιαπωνία
FT
1 - 1
Κροατία Κροατία
(Χαμένο πέναλτι)T. Minamino
1'
1'
N. Vlasic (Πέναλτι)
(Χαμένο πέναλτι)K. Mitoma
2'
2'
M. Brozovic (Πέναλτι)
3'
M. Livaja (Χαμένο πέναλτι)
(Πέναλτι)T. Asano
3'
(Χαμένο πέναλτι)M. Yoshida
4'
4'
M. Pasalic (Πέναλτι)
(M. Yoshida)D. Maeda
43'
55'
I. Perisic (D. Lovren)
62'
A. Budimir
B. Petkovic
Y. Nagatomo
K. Mitoma
64'
D. Maeda
T. Asano
64'
68'
M. Pasalic
A. Kramaric
D. Kamada
H. Sakai
75'
R. Doan
T. Minamino
87'
90'
M. Kovacic
99'
N. Vlasic
M. Kovacic
99'
L. Majer
L. Modric
H. Morita
A. Tanaka
106'
106'
M. Livaja
A. Budimir
106'
M. Orsic
I. Perisic
116'
B. Barisic

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ διεκδικούν Ιαπωνία και Κροατία, δύο ομάδες που πέρασαν με… περιπετειώδη τρόπο από τον όμιλό τους. Για την ιστορία, η ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι, θα παίξει με το νικητή από το ματς της Βραζιλίας με τη Νότια Κορέα. Πάμε να δούμε τι έχουμε για το Ιαπωνία – Κροατία (5/12, 17:00)…

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η Ιαπωνία αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης. Δεν είναι μόνο ότι προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση, για 4η φορά στην ιστορία της, αλλά το έκανε και ως πρωτοπόρος σε όμιλο με Ισπανία, Γερμανία και Κόστα Ρίκα! Δεν είναι κάτι απλό αυτό, έτσι! Είναι η 2η συνεχόμενη διοργάνωση που περνάει στους «16», πιο πάνω δεν έχει πάει ποτέ. Το 2018, στη Ρωσία, ηττήθηκε με 3-2 από το Βέλγιο, αν και ήταν μπροστά στο σκορ ως και το 68’!! Χάθηκε μοναδική ευκαιρία να γράψει ιστορία και μπορεί να το κάνει τώρα, έστω και αν γνωρίζει πως είναι και πάλι το αουτσάιντερ. Σήκωσε κουβέντα το δεύτερο γκολ με την Ισπανία και αν πέρασε ή όχι η μπάλα την γραμμή αλλά η τεχνολογία «μίλησε». Θυμίζουμε, στον όμιλό της είχε νικήσει 2-1 τη Γερμανία και την Ισπανία και με ανατροπή και ηττήθηκε 1-0 από την Κόστα Ρίκα. Καλύτερα είναι ο Τομιγιάσου και αναμένεται να παίξει στόπερ, καλύπτοντας το κενό του τιμωρημένου Ιτακούρα. Αμφίβολος, λόγω ίωσης, ο Κούμπο.

Ιαπωνία – Κροατία: Από την άλλη, η Κροατία προκρίθηκε ως 2η αφήνοντας εκτός το Βέλγιο μετά το 0-0 στο μεταξύ τους ματς. Τη… βόλεψε κιόλας, άλλωστε προφανώς και θα προτιμούσε να παίξει με την Ιαπωνία, παρά με την Ισπανία. Οι Κροάτες δεν ενθουσίασαν στην πρεμιέρα τους, στο 0-0 με το Μαρόκο, αλλά με τον Καναδά έδειξαν καλή εικόνα και σε παιχνίδι που… στράβωσε από νωρίς, έβγαλαν τον χαρακτήρα τους και την ποιότητά τους και το πήραν με 4-1. Στο Μουντιάλ της Ρωσίας, το 2018, έφτασε ως τον τελικό η Κροατία, αλλά έχασε 4-2 από τη Γαλλία. Τώρα, έχει ιστορική ευκαιρία να βρεθεί… σβηστά ως τα προημιτελικά. Αμφίβολος ο Σόσα, ο Κροάτης αριστερός μπακ έχει παίξει βασικός και στα τρία παιχνίδια των ομίλων.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
  
  
Περισσότερα