«Κιβωτός του Κόσμου» - Νέα μαρτυρία: «Έβαλαν τον αδερφό μου σε ντουλάπι για τσάντες»
Νέα μαρτυρία για κακοποιητική συμπεριφορά εις βάρος παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου» είδε το φως της δημοσιότητας.

Τις τελευταίες ημέρες πέφτουν «βροχή» οι μαρτυρίες και οι καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Μία νέα μαρτυρία είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από την ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, μία πρώην τρόφιμος μίλησε για την «Κιβωτού του Κόσμου» και είπε τη δική της εμπειρία. Όπως δήλωσε:

«Τα παιδιά έχουν φάει ξύλο, ο αδελφός μου έχει φάει ξύλο από παιδαγωγό. Επειδή κούναγε μια σακούλα, έφαγε σφαλιάρα, επειδή κάπνιζε χασίς στο σχολείο έφαγε ξύλο και τραμπούκισμα, ενώ του έκοψαν και το σχολείο από τα 13.

Αν δεν ήσουν καλό παιδί, πήγαινες να δουλέψεις σαν τιμωρία. Είχα δει και μια κοπέλα να την χτυπάνε πάνω σε καβγά. Τον αδελφό μου τον είχαν βάλει σε ένα ντουλάπι που βάζαμε τις τσάντες μας και το παιδί μόλις είχε χειρουργηθεί.

Δεν άφηναν τα κινητά γιατί ήξεραν ότι θα τραβούσαμε βίντεο όσα γίνονταν. Ο πατέρας είχε κάποια παιδιά πιο κοντά του, ενώ είχα δει κάποια και στο δωμάτιό του» 

Παράλληλα, οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά στοιχεία των φερόμενων ως πρωταγωνιστών της υπόθεσης της «Κιβωτού του Κόσμου». Η έρευνα αφορά στα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της δομής, στενών συγγενών του, καθώς και τρίτων προσώπων στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είχαν σχέση με τα οικονομικά της δομής. Τη σχετική έρευνα ζήτησε ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Μάλιστα, χθες η υφυπουργός Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι πως η «Κιβωτός του Κόσμου»:

«Είχε 4-5 εκατ. ευρώ έσοδα κάθε χρόνο, είχε μισό έως ένα εκατομμύριο ευρώ πλεόνασμα»

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;