Κίνα: Εκατοντάδες πρόβατα έκαναν συνεχείς κύκλους - Η πιθανή εξήγηση για το περίεργο συμβάν
Ένας καθηγητής έδωσε μία πιθανή εξήγηση στην παράξενη συμπεριφορά που παρουσιάζουν εκατοντάδες στην Κίνα σε ένα video που έγινε viral τις τελευταίες ημέρες.

Ένα αρκετά περίεργο συμβάν συνέβη στην Κίναόταν εκατοντάδες πρόβατα έκαναν διαρκείς κύκλους επί 12 ημέρες ΣΕΡΙ. Το φαινόμενο καταγράφηκε σε βίντεο και δημοσιεύτηκε στο Twitter από το κινεζικό κρατικό μέσο People’s Daily, με αποτέλεσμα να γίνει viral μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Το βίντεο δείχνει τα πρόβατα να περπατούν σε κύκλο σε μια φάρμα στην εσωτερική Μογγολία, στη βόρεια Κίνα. Σημειώνεται πως τη συγκεκριμένη συμπεριφορά έχουν τα περισσότερα, αλλά όχι όλα, τα ζώα στο μαντρί. Τώρα ένας καθηγητής δίνει τη δική του και αρκετά πιθανή εξήγηση για το ομολογουμένως παράξενο συμβάν που κατεγράφη στην Κίνα.

Είναι γνωστό πως τα πρόβατα συνηθίζουν να μιμούνται τις συμπεριφορές των άλλων μελών του κοπαδιού, κάτι που απορρέι από το ένστικτό τους που τους «υπαγορεύει» να ακολουθούν το ζώο που βρίσκεται μπροστά τους για να αποφύγουν τους θηρευτές. Παρόλα αυτά, είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο να κινούνται με τέτοιες συγχρονισμένες κινήσεις για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Ο καθηγητής και διευθυντής του Τμήματος Γεωργίας του Πανεπιστημίου Hartpury, στο Gloucester της Αγγλίας, Matt Bell έδω μία πιθανή εξήγηση για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά λέγοντας:

«Φαίνεται πως τα πρόβατα είναι στο μαντρί για μεγάλες περιόδους και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε στερεοτυπικές συμπεριφορές».

Όπως εξήγησε στο Newsweek οι κύκλοι μπορεί να είναι δείγμα απόγνωσης, ενώ ανέφερε έκανε λόγο για «επαναλαμβανόμενες κυκλικές κινήσεις λόγω απογοήτευσης από το γεγονός ότι βρίσκονται στο μαντρί και είναι περιορισμένα. Αυτό δεν είναι καλό. Στη συνέχεια, τα άλλα πρόβατα εντάσσονται καθώς είναι ζώα κοπαδιού και συνδέονται ή ενώνονται με τους φίλους τους».

Τα πρόβατα επιδείκνυαν αυτή τη συμπεριφορά από τις 4 Νοεμβρίου και το έκαναν για τουλάχιστον 12 μέρες, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν σταματούσαν για να φάνε ή συνέχιζαν την κυκλική κίνηση 25/7 για όλες αυτές τις ημέρες.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 2 
 1