Τζανάκης: «Είμαστε μπροστά σε μία πανσπερμία ιών που προσβάλλουν παιδιά και ενήλικες»
Όσα είπε ο Νίκος Τζανάκης για το εκρηκτικό «κοκτέιλ» γρίπης, κορωνοϊού και συγκυτιακού ιού RSV.

Οι ειδικοί σπεύδουν να ενημερώσουν και προειδοποιήσουν τους πολίτες για το εκρηκτικό «κοκτέιλ» κορωνοϊού, γρίπης και συγκυτιακού ιού RSV.

Αρχικά, σήμερα Τρίτη (15/10) ο ο Νίκος Γκότσης, νοσηλευτής ΤΕΠ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε εκτιμώντας πως τον χειμώνα θα υπάρξει έξαρση κρουσμάτων γρίπης, κορωνοϊού και του συγκυτιακού ιού RSV.

«Πριν από δύο χρόνια που είχαμε τον κορωνοϊό δεν είχαμε εμφανή συμπτώματα γρίπης, επειδή τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο και φόραγαν μάσκα. Τώρα έχουμε έξαρση κρουσμάτων γρίπης και του συγκυτιακού ιού», δήλωσε ο κ. Γκότσης.

Ο συγκυτιακός ιός, ο οποίος προσβάλει το αναπνευστικό σύστημα, προκαλεί τα εξής συμπτώματα:

  • βήχα
  • πυρετό
  • καταρροή

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γκότσης, οι παιδιατρικές είναι γεμάτες λόγω του εκρηκτικού «κοκτέιλ» κορωνοιού, γρίπης και του ιού RSV.

Έπειτα, το λόγο πήρε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου για μία πανσπερμία ιών που έρχεται.

«Είμαστε μπροστά σε μία πανσπερμία ιών που προσβάλλουν παιδιά και ενήλικες. Μερικά από τα κρούσματα, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά, προκαλούν βρογχιολίτιδα, με αποτέλεσμα να παθαίνουν δύσπνοια και γι’ αυτό χρειάζεται να νοσηλευτούν, να παρακολουθηθούν και να υποστηριχτούν», είπε ο κ. Τζανάκης και πρόσθεσε:

«Ορισμένα από τα συμπτώματα, όπως ο πυρετός και η κόπωση, αντιμετωπίζονται στο σπίτι με τους γνωστούς τρόπους. Όταν το παιδί έχει δύσπνοια και πυρετό πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, στους ενήλικες που έχουν αναπνευστικά προβλήματα παρατηρούνται μεγάλες προσελεύσεις στα νοσοκομείο με συμπτώματα κορωνοϊού, αλλά και άλλων ιώσεων.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;