The Crown: Αντιδράσεις για την 5η σεζόν από το παλάτι - Μπορεί να βλάψει τη φήμη του βασιλιά Καρόλου
Για δύο ιστορίες με τις οποίες θα ασχοληθεί το «The Crown» στην πολυαναμενόμενη πέμπτη σεζόν του, αντιδράει το παλάτι καθώς δείχνουν μία τελείως αρνητική εικόνα του νέου βασιλιά.

Λίγες μόνο ημέρες έχουν μείνει για την κυκλοφορία της πέμπτης σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς «The Crown» στο Netflix και η streaming πλατφόρμα έχει δεχθεί έντονες αντιδράσεις για τα θέματα που αναμένεται να εγείρει ο νέος κύκλος της σειράς. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, φαίνεται πως κάποια από τα πράγματα που θα δείξει η σειρά θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον βασιλιά Κάρολο.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τζον Μέιτζορ «επιτέθηκε» στους δημιουργούς της σειράς «The Crown», ενώ τη χαρακτήρισε και ως μια «ανοησία». Τα σχόλια του Μέιτζορ έγιναν μετά από έντονη ανησυχία από τη μεριά του παλατιού για μια συγκεκριμένη ιστορία στη σειρά, που θα μπορούσε να βλάψει τη φήμη του Βασιλιά Καρόλου.

Η ιστορία, που έφερε τα πάνω κάτω στο παλάτι, ξεκίνησε από ένα δημοσίευμα που ανέφερε ότι η πέμπτη σεζόν θα απεικονίσει τον Κάρολο όταν είχε τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας και σχεδίαζε να απομακρύνει τη βασίλισσα Ελισάβετ και μητέρα του από το θρόνο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε ένα από τα επεισόδια της νέας σεζόν του «The Crown» θα δούμε τον πρίγκιπα Κάρολο να πιέζει τον Μέιτζορ σε μια προσπάθεια να εξαναγκάσει την παραίτηση της μητέρας του από τον τίτλο της. Η πολυαναμενόμενη πέμπτη σεζόν της σειράς θα είναι διαθέσιμη στο Netflix στις 9 Νοεμβρίου, μόλις, 9 εβδομάδες μετά τον θάνατο της βασίλισσας.

Όμως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το «The Crown» δέχεται αρνητικά σχόλια από το παλάτι, καθώς και η τέταρτη σεζόν είχε παρόμοια θέματα για μία ανακρίβεια στην πλοκή. Αυτό το γεγονός οδήγησε στην παράκληση του τότε γραμματέα πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν να παιχτεί μια προειδοποίηση λίγο πριν τους τίτλους αρχής της σειράς που θα γράφει ότι πρόκειται για προϊόν μυθοπλασίας. Από τη μεριά του, όμως, το Netflix αρνήθηκε να ακούσει τη σύστασή του Ντάουντεν και δεν έβαλε αυτή την προειδοποίηση.

Ένας εκπρόσωπος της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming αντέδρασε στις πρόσφατες κριτικές και υποστήριξε πως η σειρά:

«Πάντα παρουσιάζονταν ως μια δραματική σειρά βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα. Η πέμπτη σεζόν είναι μια φανταστική δραματοποίηση, παρουσιάζει τι θα μπορούσε να συμβεί πίσω από τις κλειστές πόρτες κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής δεκαετίας για τη βασιλική οικογένεια – μια δεκαετία που έχει ήδη εξεταστεί και εξερευνηθεί από δημοσιογράφους, βιογράφους και ιστορικούς»

Φαίνεται, πάντως, οι αντιδράσεις να μην σταματάνε εκεί, καθώς ο δημοσιογράφος Τζόναθαν Ντίμπλμπι και η βιογράφος Σάλι Μπέντελ Σμιθ εξέφρασαν την αντίθετη γνώμη τους με τα όσα δείχνει το «The Crown».

Συγκεκριμένα, η Σμιθ είπε ότι η σειρά:

«Έκανε σημαντική ζημιά στην αντίληψη των ανθρώπων όσον αφορά την ιστορία και τη γενικότερα αντίληψη που έχουν για τη βασιλική οικογένεια. Είναι γεμάτη κακόβουλα ψέματα από την αρχή, αλλά αυτό το επίπεδο κακοποίησης είναι απαράδεκτο»

Αντιδράσεις έχει σηκώσει, επίσης, και ο τρόπος που η νέα σειρά του «The Crown» ετοιμάζεται να χειριστεί τον χωρισμό του βασιλιά Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνας. Το παλάτι έχει εκφράσει την ανησυχία του για το αρνητικό αντίκτυπο θα θα έχει και αυτή η ιστορία στην εικόνα του νέου βασιλιά.

Η πέμπτη σεζόν της επιτυχημένης σειράς θα καλύψει μερικά από τα χειρότερα χρόνια στη βρετανική μοναρχία, συμπεριλαμβανομένης της «απαίσιας χρονιάς» της Ελισάβετ το 1992 όταν ένα από τα τέσσερα παιδιά της χώρισε, καθώς και την μεγάλη φωτιά στο κάστρο του Ουίνσδορ. Επίσης, λέγεται ότι στα επεισόδια θα συμπεριληφθεί η δημοφιλής συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον Μάρτιν Μπασίρ, μετά το διαζύγιο με τον Κάρολο.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Λυκόβρυση

1.000

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;