Καλάθι του νοικοκυριού: Έρχονται αλλαγές - Εξετάζεται η επέκταση του μέτρου
Αλλαγές έρχονται τις επόμενες ημέρες στο «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ εξετάζεται η επέκτασή του και σε άλλες επιχειρήσεις πέρα των σούπερ μάρκετ.

Η κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές στο «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται η εφαρμογή του μέτρου και σε άλλες επιχειρήσεις.

Στις αλλαγές που αναμένεται να προωθήσει η κυβέρνηση για το «καλάθι του νοικοκυριού» αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο ERT News. Όπως σημείωσε ο ίδιος, η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει πρωτοβουλίες για περαιτέρω βελτίωση του μέτρου αυτού

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, η κίνηση αυτή έχει διπλή σημασία, καθώς πέρα από τις εκπτώσεις στις τιμές των προϊόντων, οι εταιρείες παραγωγής «στριμώχνονται», με αποτέλεσμα να μην μπορούν εύκολα να προβούν σε αυξήσεις, λόγω των νέων ανταγωνιστικών τιμών που έφερε το «καλάθι του νοικοκυριού».

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αλλαγών στο «καλάθι του νοικοκυριού» ή ακόμα και στην επέκτασή του. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, εξετάζεται η επέκταση της λίστας των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο σε αυτό, καθώς και η πιθανή επέκταση του συγκεκριμένου σε άλλες επιχειρήσεις, πέρα από τα σούπερ μάρκετ.

Να σημειώσουμε πως στη συζήτηση για ένα νέο «καλάθι» είχαν μπει αρτοποιοί και κρεοπώλες.

Οι αλλαγές στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται αρκετές αλλαγές. Ανάμεσα σε αυτές είναι οι μεγαλύτερες και ευδιάκριτες ταμπέλες στα προϊόντα του καλαθιού και διασφάλιση της επάρκειας στα προσφερόμενα προϊόντα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης:

«Σε πολλές περιπτώσεις προϊόντα του καλαθιού είχαν εξαντληθεί και δεν είχαν αντικατασταθεί στο ράφι, αυτό είναι παντελώς απαράδεκτο. Θέλουμε να υπάρχει μέσα, κάποιες αλυσίδες είχαν αντικαταστήσει με άλλα προϊόντα, είναι εντελώς απαράδεκτο, γι’ αυτό θα βγάλω υπουργική απόφαση τη Δευτέρα»

Επίσης, την Κυριακή (06/11) έγινε γνωστό πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα προστεθούν και προϊόντα που θα απευθύνονται και σε καταναλωτές που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, υπογράμμισε:

«Θα δημιουργήσουμε ένα ειδικό ‘καλάθι’ με προϊόντα για άτομα με ειδικές διατροφικές ανάγκες»

Πηγή cover photo: Intime

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
  
 1 
  
 0