ΠΑΔΑ: Εξ αποστάσεως σεμινάριο με τίτλο «Δημιουργική Γραφή – Το Παραμύθι ως Θεραπευτική Δημιουργική Γραφή»
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το προσφερόμενο σεμινάριο του ΠΑΔΑ.

Περιγραφή

Α. Το παραμύθι ως πολιτισμικό αγαθό για την κατανόηση της ανθρώπινης ύπαρξης και την ενηλικίωση όσο και η διαχείριση κρίσεων μέσα από κείμενα που έχουν καταξιωθεί στους αιώνες είναι το αντικείμενο του προγράμματος με μια έμφαση σε εκείνες τις πτυχές της ανάγνωσης και της γραφής που λειτουργούν θεραπευτικά ή προληπτικά στα καθημερινά προβλήματα του ανθρώπου.

Β. Η αναγκαιότητα της ενασχόλησης με ένα αντικείμενο λαϊκού πολιτισμού όπως οι μύθοι και τα παραμύθια φέρνουν σε επαφή τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα με τον πολιτισμό, τις αξίες και την νοοτροπία του ελληνικού πολιτισμού σε συσχέτιση και συγκρίσεις αυτών σε άλλες ηπείρους στον κόσμο ώστε να δημιουργηθεί η συνειδητοποίηση της ταυτότητας, προκαταλήψεις, τρόπος σκέψεις και υπόβαθρο για αυτογνωσία στο συλλογικό ασυνείδητο της παγκόσμιας κληρονομιάς όπως καταγράφεται σε παραμύθια. Η παραμυθητική – παρηγορητική αξία του παραμυθιού αλλά και ο ρόλος του στην εκπαίδευση νέων και μεγάλων ανθρώπων στους αιώνες επιβάλλει ενδελεχή έρευνα για την πρόοδο της κοινωνίας σε ειρηνική και ισορροπημένη ανάπτυξη των ανθρώπινων σχέσεων σε ιδανικά και υψηλό φρόνημα στα προβλήματα της καθημερινότητας και τη διαχείριση κρίσεων. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή το παραμύθι παρηγορεί, θεραπεύει και δημιουργεί δίαυλο επικοινωνίας στη διαπραγμάτευση της σχέσης μας με τους άλλους σε έναν κόσμο που ραγδαία αλλάζει.

Γ. Στόχος του προγράμματος να διαδοθεί το ελληνικό παραμύθι και οι παραλλαγές του, να αξιοποιηθεί η λυτρωτική δύναμη του παραμυθιού από τις υπαρξιακές αγωνίες του αναγνώστη, να καλλιεργηθεί η ανάπτυξη δεξιοτήτων των συμμετεχόντων στην δημιουργική ανάγνωση και γραφή που θα αποκαλύψει ψυχολογικές ερμηνείες και κοινωνικές συμβάσεις μέσα από την δημιουργική αυτή ενασχόληση, θα αναπτύξει την αυτοκριτική, τον γλωσσικό πλούτο και τις ανθρωπολογικές διαστάσεις των γνώσεων που προτάσσει το παραμύθι ως πολιτιστικό αγαθό για όλες τις ηλικίες. Επίσης, η ενασχόληση αυτή θα βελτιώσει τις συγγραφικές ικανότητες των συμμετεχόντων με σκοπό την χρήση της γραφής για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Τέλος, θα βοηθήσει την ομαδική σκέψη, την αλληλεγγύη και την συνεργασία για την δημιουργία πνευματικής αναζήτησης και παραγωγής έργου χρήσιμο στην επιστήμη και στην τέχνη. Η παραμυθία ως παρηγοριά σε μια σύγχρονη ζωή που μας γεμίζει φόβο και η έξαρση της βίας δημιουργεί την ανάγκη για νέα εργαλεία αυτοβοήθειας και επαγγελματικής εξειδίκευσης στην βοήθεια ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο αποτελεί και την πρωτοτυπία της πρότασής μας.

Ομάδα/Στόχος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στους γονείς, καθώς και σε όλους εκείνους που επιθυμούν να εξειδικευτούν στο πεδίο της Δημιουργικής Γραφής με έμφαση στο παραμύθι ως Θεραπευτική Δημιουργική Γραφή.

Κόστος: 350€

Σύγχρονη τηλεκπαίδευση (90 ώρες)
Aσύγχρονη τηλεκπαίδευση (360 ώρες)

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 15/11/2022

Έναρξη Μαθημάτων: 01/12/2022

Λήξη Μαθημάτων: 02/09/2023

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;