Η Google βάζει τέλος στην υπηρεσία Translate στην Κίνα
Η μητρική εταιρεία της Google ανακοίνωσε τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, πως θα σταματήσει την υπηρεσία Google Translate στην ηπειρωτική Κίνα.

Η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κλείνει την υπηρεσία Google Translate στην ηπειρωτική Κίνα. Για την κίνησή της αυτή, η εταιρεία επικαλείται χαμηλή χρήση της υπηρεσίας. Ωστόσο, αυτό  σηματοδοτεί και το τέλος ενός από τα τελευταία εναπομείναντα προϊόντα της στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο αποκλειστικός ιστότοπος της ηπειρωτικής Κίνας για το Google Translate ανακατευθύνει τώρα τους χρήστες στην έκδοση της υπηρεσίας στο Χονγκ Κονγκ. H υπηρεσία αυτή δεν είναι προσβάσιμη από την ηπειρωτική Κίνα.

Σε δήλωσή της η Google ανέφερε:

«Διακόπτουμε τη λειτουργία του Google Translate στην ηπειρωτική Κίνα λόγω χαμηλής χρήσης»

Η Google είχε μία επικερδή σχέση με την κινεζική αγορά. Το 2010, όμως, όλα άλλαξαν όταν ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας απέσυρε τη μηχανή αναζήτησής του από την χώρα λόγω της αυστηρής κυβερνητικής λογοκρισίας στο διαδίκτυο. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες της, όπως οι Χάρτες Google και το Gmail, είναι επίσης αποκλεισμένες από την κινεζική κυβέρνηση.

Ο ανταγωνισμός στην Κίνα

Μετά την απόσυρση της μηχανικής αναζήτησης της Google από την κινεζική αγορά, οι τοπικοί ανταγωνιστές, όπως η μηχανή αναζήτησης Baidu και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και ο γίγαντας των τυχερών παιχνιδιών Tencent, έχουν αφήσει το στίγμα τους στους διαδικτυακούς τομείς της Κίνας. Από την αναζήτηση στο διαδίκτυο μέχρι και τη μετάφραση.

Όλα τα παραπάνω έχουν περιορίσει αρκετά την παρουσία της Google.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Από την άλλη μεριά, ορισμένο από το υλικό της, συμπεριλαμβανομένων των smartphones της, κατασκευάζονται στην Κίνα. Οι New York Times με δημοσίευμά τους αναφέρουν πως τον περασμένο μήνα η Google έχει μεταφέρει κάποια παραγωγή των smartphone Pixel της στο Βιετνάμ.

Όμως, η εταιρεία προσπαθεί να κάνει τους Κινέζους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές για το λειτουργικό της σύστημα Android παγκοσμίως. Στη συνέχεια, αυτές οι εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες μέσω του Google Play Store, παρόλο που αυτό είναι αποκλεισμένο στην Κίνα.

Τι κρύβεται πίσω από αυτή την απόσυρση;

Η απόσυρση της Google από μία από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο κρύβει πίσω της μία μεγαλύτερη διαμάχη ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ. Γνωστός και ως τεχνολογικό πόλεμος ανάμεσα σε δύο από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στον κόσμο.

Το 2018, η Google μελετούσε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Κίνα με τη μηχανή αναζήτησής της. Τελικά, ο τεχνολογικός κολοσσός  απέσυρε τα σχέδιά της μετά από αντιδράσεις από υπαλλήλους και πολιτικούς.

Οι συνεχιζόμενες εντάσεις στον τομέα της τεχνολογίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας φαίνεται να έχουν εγκλωβίσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις, ενώ η Ουάσιγκτον συνεχίζει να ανησυχεί για την πιθανή πρόσβαση της Κίνας σε ευαίσθητες τεχνολογίες σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι ημιαγωγοί. Οπότε, μην μας ξαφνιάσει αν δούμε και άλλες αμερικανικές επιχειρήσεις να περιορίζουν ή και να αποσύρουν τις δραστηριότητες από την ηπειρωτική κινεζική αγορά.

Μάλιστα, τον Αύγουστο, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής chip Nvidia αποκάλυψε ότι η Ουάσιγκτον θα περιορίσει τις πωλήσεις συγκεκριμένων εξαρτημάτων της εταιρείας στην Κίνα .

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;