Ο Woody Allen αποσύρεται από τον κινηματογράφο μετά τη νέα του ταινία «Wasp 22»
Σύμφωνα με τον 86χρονο σκηνοθέτη, η πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας είναι προγραμματισμένη για το 2023 - «Θα αφιερωθώ στη συγγραφή»

Ο Woody Allen ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον κινηματογράφο, μετά την προβολή της επόμενης ταινίας του, με τίτλο «Wasp 22», για να αφιερωθεί στη συγγραφή.

Η επόμενη και τελευταία ταινία του Νεοϋορκέζου δημιουργού ταινιών, θα γυριστεί στο Παρίσι και θα είναι η 50ή του ταινία, επιβεβαιώνοντας τα συμπεράσματα που εξάχθηκαν από τα λεγόμενά του σε συνέντευξή του με τον Alec Baldwin.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 86χρονος σκηνοθέτης με ταινίες «ορόσημο» στην έβδομη τέχνη, ξεκινά την παραγωγή της νέας του ταινίας αυτόν τον μήνα.

Woody Allen: Πληροφορίες για την τελευταία ταινία του, «Wasp 22»

Στιγμιότυπο από YouTube.

Το «Wasp 22» θα γυριστεί στο Παρίσι και σχεδόν εξ ολοκλήρου στα γαλλικά. Φημολογείται ότι η πρωταγωνίστριά του δεν είναι άλλη από την Ιζαμπέλ Ιπέρ.

«Θα είναι παρόμοιο με το Match Point. Συναρπαστικό, δραματικό και καταχθόνιο», ανέφερε o Woody Allen για το νέο του φιλμ στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia και ίσως είναι όλα όσα ξέρουμε για την ταινία, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για την πλοκή και το σενάριο.

Συζητώντας για τη «συνταξιοδότησή» του, ο Allen ανέφερε τα εξής: «Η ιδέα μου, κατ’αρχήν, είναι να μην κάνω άλλες ταινίες και να εστιάσω στη συγγραφή», προσθέτοντας ότι το επόμενο πόνημά του θα είναι ένα μυθιστόρημα.

«Φαντάζομαι πως (το μυθιστόρημα) θα έχει πολύ χιούμορ γιατί αυτό που έρχεται πηγαία. Όμως, αν είχα κάποια πολύ σοβαρή ιδέα, δε θα δίσταζα να κάνω ό,τι έκανα και σε κάποιες από τις ταινίες μου», σημείωσε.

Ο Woody Allen μετρά αριθμό-ρεκόρ συνολικά 16 υποψηφιοτήτων καλύτερης ταινίας στα Όσκαρ. Έχει κερδίσει τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και εκείνο του καλύτερου σκηνοθέτη για την ταινία «Νευρικός Εραστής» (=«Annie Hall») του 1977.

Στιγμιότυπο από τους Diane Keaton, Woody Allen και Jerry Lacy στην ταινία «Play It Again, Sam». Πηγή εικόνας: wikimedia commons

Στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Alec Baldwin, o Woody Allen είχε παραδεχτεί πως δεν βρίσκει τη σκηνοθεσία «συναρπαστική» πλέον.

Εκεί, ο σκηνοθέτης εξήγησε: «Πιθανόν θα κάνω τουλάχιστον μία ακόμα ταινία. Πολύς από τον ενθουσιασμό έχει παρέλθει. Όταν έκανα μια ταινία, αυτή πήγαινε στις αίθουσες όλης της χώρας. Τώρα κάνεις μια ταινία και παίζεται για κάνα δυο εβδομάδες. Ίσως 4 ή 6 εβδομάδες και μετά πηγαίνει κατευθείαν στο streaming. Δεν είναι το ίδιο. Και δεν το απολαμβάνω το ίδιο». Και συνέχισε, λέγοντας ότι«Δεν διασκεδάζω το ίδιο φτιάχνοντας μιας ταινία που βγαίνει στις αίθουσες. Ήταν ωραίο συναίσθημα να ξέρεις ότι 500 άνθρωποι την βλέπουν συγχρόνως. Δεν ξέρω πώς νιώθω με το να φτιάχνω ταινίες. Θα κάνω άλλη μία και θα δω πώς νιώθω».

Οι δύο τελευταίες ταινίες του Woody Allen μέχρι στιγμής είναι το «A Rainy Day In New York» του 2019 και το «Rifkin’s Festival» του 2021, τα οποία αμφότερα κυκλοφόρησαν μετά τη διακοπή του συμβολαίου του σκηνοθέτη με την Amazon, αφού η υπόθεση αναφορικά με την Ντίλαν Φάροου από το 1992 ξαναήρθε στην επικαιρότητα.

Με πληροφορίες από Independent

Πηγή κεντρικής εικόνας: Wikimedia Commons

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;