Eurobasket 2022: Ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας για την Εθνική
Μεγάλη μάχη η αποψινή για την Εθνική κόντρα στη γηπεδούχο Γερμανία στη φάση των «8» του Eurobasket 2022.

Το «αγκάθι» της Τσεχίας βγήκε δύσκολα από τα πλευρά της Εθνικής μας χωρίς να αφήσει σημάδι και η επόμενη πρόκληση στον δρόμο των μεταλλίων στο Eurobasket 2022 είναι η Γερμανία, μια καλή αλλά χωρίς μεγάλα αστέρια ομάδα που θα βασιστεί πολύ στην έδρα της για να μπορέσει να σταθεί ανταγωνιστική απέναντι στην πολύ πιο ποιοτική «γαλανόλευκη».

Σε μια βραδιά ανατροπών και εκπλήξεων όπου η Φινλανδία άφησε εκτός την Κροατία, η Πολωνία την Ουκρανία και η Ιταλία τη Σερβία (και τα τρία ματς έληξαν με το ίδιο σκορ, 94-86!), η «επίσημη αγαπημένη» κατάφερε να ξορκίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος και να νικήσει μια ομάδα που την πλήγωσε βαριά τόσο στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα όσο και στο περυσινό προολυμπιακό, αλλά φυσικά δεν μπορεί να μείνει εκεί. Για να βρεθεί στα ημιτελικά του Eurobasket 2022 και ένα βήμα πιο κοντά στο βάθρο, καλείται απόψε (21.30) να ξεπεράσει και το εμπόδιο της διοργανώτριας Γερμανίας στον προημιτελικό, έχοντας πρόσθετο αντίπαλο την πίεση που γεννά ο ρόλος του φαβορί.

Τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, η Εθνική μας βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από τους Γερμανούς, χρειάζεται όμως να βρει διάρκεια και ισορροπία για να διατηρήσει έως το φινάλε την αύρα του νικητή.

Εύκολες νίκες δεν έχει κάνει έως τώρα, και ας απέμεινε η μόνη αήττητη ομάδα του Eurobasket 2022. Κι αυτή η δυσκολία θα αποδειχθεί χρήσιμη εάν λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι και δεν επιτρέψει τον εφησυχασμό που σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ίσως ο μεγαλύτερος αντίπαλος.

Η Εθνική μας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Αντιθέτως, η συμμετοχή του Φραντς Βάγκνερ και του Νικ Γουάιλερ-Μπαμπ παραμένει αμφίβολη.

Στο πλευρό της ομάδας μας αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 5.000 Έλληνες, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα είναι ομογενείς που ζουν στη Γερμανία και στις γύρω χώρες.

Eurobasket 2022
Πηγή: kathimerini.gr

Διήμερο προημιτελικών και σασπένς

Η εφτάψυχη Ισπανία που επιβίωσε από τη μονομαχία με τη Λιθουανία και η Φινλανδία του υπέροχου Λάουρι Μαρκάνεν που άφησε εκτός την Κροατία, υποχρεώνοντας τον Στόγιαν Βράνκοβιτς να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της ομοσπονδίας, θα ανοίξουν σήμερα (18.15) τον χορό των προημιτελικών στο Ευρωμπάσκετ. Θα ακολουθήσει στις 21.30 η αναμέτρηση της Εθνικής μας με τη Γερμανία, με τους νικητές αυτών των ζευγαριών να συναντιούνται στην ημιτελική φάση. Οι άλλοι δύο προημιτελικοί θα γίνουν αύριο, με πιο ενδιαφέροντα τον πρώτο (18.15) ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιταλία, η οποία έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τη Σερβία. Στο άλλο αυριανό ζευγάρι, η Σλοβενία του Λούκας Ντόντσιτς είναι ακλόνητο φαβορί απέναντι στην Πολωνία κι ας έχασε τον Ζόραν Ντράγκιτς λόγω ενός τραυματισμού στον δικέφαλο που θα τον αφήσει εκτός για 6-8 εβδομάδες.

Πηγή: kathimerini.gr

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;