Θ. Ψαλτοπούλου:
Θ. Ψαλτοπούλου: Τι είπε για τον εμβολιασμό, την εξέλιξη της πανδημίας και το άνοιγμα των σχολείων.

Η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, παθολόγος, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής μίλησε σήμερα Πέμπτη 25 Αυγούστου στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα δεδομένα του κορωνοϊού μετά τις διακοπές.

Ειδικότερα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας τόνισε ότι μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό λέγοντας πως «μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τα άτομα σε κίνδυνο, ηλικίας από 60 ετών και πάνω, που εισάγονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που καταλήγουν είναι τα 80 έτη ή άτομα με προβλήματα υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Ψαλτοπούλου. Και μάλιστα η παθολόγος σημείωσε ότι «το 90% των θανάτων από κορωνοϊό είναι άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών».

Όσον αφορά τον εμβολιασμό και την τέταρτη δόση του εμβολίου η ίδια ανέφερε τα εξής:

«Τα ποσοστά εμβολιασμού για την τέταρτη δόση του εμβολίου δεν είναι μόνο χαμηλά στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Πρέπει να στοχεύσουμε στην ηλικία των άνω 60 και να τους προστατεύσουμε. Οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 πρέπει οπωσδήποτε να φοράνε μάσκα παντού».

Έπειτα, αναφερόμενη στην επιστροφή των μαθητών και των μαθητριών στα θρανία η κ. Ψαλτοπούλου υποστήριξε ότι σε Ευρώπη και Αμερική τα σχολεία ανοίγουν χωρίς υποχρεωτικά μέτρα.

Για αυτό τον λόγο θεωρούμε ότι τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία χωρίς συστάσεις και αν υπάρξει σοβαρή επιδείνωση, τότε θα γίνουν προσαρμοστικές κινήσεις. Αν βέβαια αλλάξει  η εικόνα της πορείας του κορωνοϊού, τα δεδομένα θα αλλάξουν πάλι.

Τέλος, μιλώντας για τον ετήσιο εμβολιασμό για τον κορωνοϊό η κ. Ψαλτοπούλου εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κορωνοϊός μπορεί να καταλήξει σαν την γρίπη και ενημέρωσε ότι είμαστε εν αναμονή για το επικαιροποιημένο εμβόλιο που θα γίνει εφάπαξ.

Πηγή cover photo: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;