Power Pass: Υπό ποιον όρο θα δοθεί ένα νέο επίδομα ρεύματος
Ο παράγοντας που αναμένεται να κρίνει το νέο επίδομα ρεύματος - Power Pass 2.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον ηλεκτρονικό τύπο, όλα δείχνουν ότι ο νέος γύρος του επιδόματος ρεύματος – Power Pass 2 δεν έχει ακόμα «κλειδώσει». Μάλιστα, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε σήμερα λόγο για «μια σελίδα μέτρα», τα οποία, όμως, δεν θα ανακοινωθούν όλα.

Ειδικότερα, σε νέες του δηλώσεις στον ΑΝΤ1, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως, αν οι τιμές του ρεύματος αυξηθούν και άλλο, η πολιτεία θα αυξήσει τη στήριξη, διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για κρατικές παρεμβάσεις.

Στις αρχικές σκέψεις του οικονομικού επιτελείου ήταν να μην υπάρξει νέα επιδότηση, ωστόσο οι ραγδαίες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, επαναφέρουν στο τραπέζι την ανάγκη να δοθεί κάποια στήριξη και έτσι, θεωρείται πλέον ότι ανήκει στις προθέσεις η συγκρότηση των τιμών.

Πότε ανακοινώνεται το Power Pass 2

epid

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, στη ΔΕΘ θα ανακοινωθεί όλη η δέσμη παροχών της κυβέρνησης για τη στήριξη των νοικοκυριών. Όπως εξήγησε, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου βγαίνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ στις αρχές Οκτωβρίου θα υπάρχει το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

«Έχουμε κοστολογήσει όλα τα πιθανά μέτρα και ανάλογα με την εικόνα της οικονομίας θα τα υλοποιήσουμε», όπως τόνισε.

Όπως είπε πιο αναλυτικά:

«Έχουμε μια σελίδα από πολλά και διαφορετικά μέτρα. Υπάρχουν πολλά μέτρα στο τραπέζι, τα έχουμε κοστολογήσει όλα, τα έχουμε ιεραρχήσει και ανάλογα με τα περιθώρια που υπάρχουν θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Οι ανακοινώσεις για τα μέτρα θα γίνουν στην ΔΕΘ και όχι αργότερα, αφού τα μέτρα θα πρέπει να περιγράφονται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, που κατατίθεται στην Βουλή την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου».

Πότε η νέα πληρωμή Power Pass

Μέχρι το τέλος Αυγούστου ή – το αργότερο – στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει μία νέα, εμβόλιμη πληρωμή του πρώτου γύρου του Power Pass.

Τα ποσά που θα μπουν θα είναι ακόμα πιο μικρά, αφού θα αφορούν μόνο τους λογαριασμούς του Ιουνίου.

Οι δικαιούχοι θα μοιραστούν αναλογικά 20 εκατομμύρια ευρώ.

Την ενημέρωση για τη νέα πληρωμή είχε κάνει το Υπουργείο Οικονομικών, εξηγώντας ότι το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας που δόθηκε ήταν περίπου 260 εκατ. ευρώ.

Επειδή, ωστόσο, δεσμεύτηκαν συνολικά 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του Power Pass, αλλά και γιατί ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς εντός Ιουνίου 2022, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει άλλη μία πληρωμή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 4 
 1 
 2 
 2