Πέντε κανόνες του φλερτ για να αποφύγεις το ghosting
Τα AXE fresh tips είναι η καλύτερη αφορμή για να σκεφτούμε πώς θα αποφύγουμε τα αλλεπάλληλα «διαβάστηκε».

Καλοκαίρι και η διάθεση ανεβαίνει στα ύψη. Ποτά, παραλίες, clubbing και ατελείωτο φλερτ λαμβάνουν τη σκυτάλη και μας προσκαλούν να είμαστε ο καλύτερος, o πιο αληθινός και ανέμελος εαυτός μας. Ετοιμάζεσαι να ξεχωρίσεις, φοράς τα καλά σου, ένα γοητευτικό χαμόγελο και φυσικά το αγαπημένο σου ΑΧΕ Epic Fresh bodyspray που σου χαρίζει επική φρεσκάδα όλη μέρα και ακαταμάχητο άρωμα, είτε το AXE Epic Fresh roll on για 48ωρη αντιιδρωτική προστασία, ώστε να νιώθεις τέλεια ακόμα και στις πιο… αμήχανες στιγμές.

Το dating δεν είναι πάντα «παιχνιδάκι» και οι εποχές έχουν αλλάξει, όλ@ το ξέρουμε. Όπως και οι influencers της καμπάνιας του #AXE #AXEfreshTips, @alex_ma, @giannakopoulos_official1, @am.konstantina και @konilo που δίνουν πολύτιμα tips σε μία εποχή που τα δεδομένα στο φλερτ και το dating έχουν αλλάξει και η γενιά μας πρέπει να κάνει τη διαφορά.

Με αφορμή, λοιπόν, τη νέα καμπάνια AXE fresh tips, και τις συμβουλές των τεσσάρων influencers, ήρθε η ώρα να φρεσκάρουμε λίγο αυτά που ξέραμε για το φλερτ και να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα.

Η γνωριμία έγινε! Είτε στα social media, είτε σε κάποιο καλοκαιρινό μπαράκι, it doesn’t mater! Tο θέμα είναι πώς θα κεντρίσεις το ενδιαφέρον του προσώπου για να αποφύγεις δυσάρεστες… εκπλήξεις. Λέγοντας δυσάρεστες εκπλήξεις νομίζω ότι το μυαλό όλων πηγαίνει στο ghosting, αυτή τη «μάστιγα» της εποχής. Αν δεν γνωρίζεις τι είναι, βρίσκεσαι στους τυχερούς. Eπειδή, όμως, ούτε εσύ θα ήθελες να σου συμβεί, πάμε να δούμε τι είναι και φυσικά πώς θα το αποφύγεις.

Τι είναι το ghosting;

Εκεί που μιλάτε όλη μέρα, ανταλλάσσετε selfies, κάνετε video-calls και όλα βαίνουν καλώς, σταματούν τα μηνύματα, σταματά η επικοινωνία και το φλερτ σας βγαίνει σε silver alert. Από μπλε, κόκκινες και κίτρινες πεταλούδες, τώρα νιώθεις ξαφνικά λες και σου έριξαν έναν κουβά κρύο νερό στο κεφάλι.

Ως όρος, το «ghosting» επινοήθηκε πρόσφατα, λόγω της συνεχούς αύξησης κρουσμάτων ερωτικής… εξαφάνισης. Λαμβάνει χώρα όταν εξαφανίζεται απροειδοποίητα το άτομο, το οποίο ξεκίνησες να συναναστρέφεσαι και να γνωρίζεις ερωτικά. Το άτομο αυτό μπορεί βέβαια να είναι απλά φίλος/φίλη, μπορεί να είστε στη διαδικασία του dating ή ακόμη να είστε για λίγο καιρό σε σχέση. Με την απομάκρυνσή τ@ σε στοιχειώνει, κάνοντάς σε ευλόγως να αναρωτιέσαι για το «τι πήγε τόσο στραβά;». Αφού, λοιπόν, χάσεις τα ίχνη του ατόμου με το οποίο μέχρι πρότινος ήσασταν σε επικοινωνία, αμφιβολίες για τον εαυτό σου κατακλύζουν το μυαλό και διάφορα σενάρια επιστημονικής φαντασίας σου τρώνε τον χρόνο (πχ. ένα τεράστιο ρακούν τ@ έκλεψε και στον δρόμο έπεσε το κινητό τ@ σε μία καταπακτή).

Τεχνικά, το ghosting αποτελεί μια κάπως κοινωνικά αποδεκτή μορφή συμπεριφοράς και αρκετοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι το πρόσωπο που τους στοιχειώνει, προσποιείται τις περισσότερες φορές πως δεν τους γνώρισε ποτέ. Ωστόσο, όσο κι αν αποτελεί κάτι αποδεκτό, όσο σύνηθες και να είναι σήμερα, μεταξύ μας…. σε κανέναν δεν αρέσει.

Πέντε κανόνες για να αποφύγεις το ghosting

1. Σου αρέσει να μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου μαζί τ@ και είναι λογικό. Άλλωστε σε αυτό βοηθάει και η τεχνολογία. Όμως, κοίτα να αποφύγεις τα… κατεβατά μηνύματα, τις συνεχόμενες selfies και την αποκάλυψη όλων των λεπτομερειών της ημέρας σου. Είναι καλύτερο να μην κουράσεις το υποψήφιο ταίρι, ενώ καλά – καλά δεν έχετε γνωριστεί ακόμη. Άσε λίγο να σε αναζητήσει, να σε σκεφτεί, να αναρωτηθεί τι μπορεί να κάνεις τώρα και… δεν θα χάσεις.

2. Δεν σου απάντησε σε ένα μήνυμα και ήδη πανικοβλήθηκες; Πάρε βαθιές ανάσες και κράτα αυτό που θα σου πούμε. Μη στείλεις στα καπάκια κι άλλο μήνυμα. Αν το έχεις κάνει ήδη και ετοιμάζεσαι για το τρίτο, άσε το κινητό κάτω ΤΩΡΑ! Είπαμε ότι το φαινόμενο του ghosting είναι συχνό, καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να σου έχει συμβεί πολλές φορές, αλλά δεν χρειάζεται να προδικάζεις καταστάσεις και να προσπαθείς με αυτόν τον τρόπο να το αποφύγεις. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα το βιώσεις για ακόμη μία φορά. Το ότι δεν έλαβες απάντηση σε ένα μήνυμα ή άργησες να έχεις νέα κάποι@, πολλές φορές σημαίνει ότι όντως κάτι τ@ συνέβη ή δεν πρόλαβε να ασχοληθεί με το κινητό τ@. Σε αυτή την περίπτωση, η υπομονή και μία δραστηριότητα που θα κάνει το μυαλό σου να ξεχαστεί, μπορεί να αποδειχτούν σωτήριες λύσεις. (Στο εκατοστό έκτο «Γεια σου κούκλα» αποκλείεται να πάρεις την απάντηση που περίμενες)

3. Επειδή ουδείς…. αναμάρτητος, φρόντισε να μην κάνεις ghosting για να μην σου κάνουν! Ναι, ναι όπως το άκουσες. Πολλές φορές επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας και τα δικά μας θέλω, έχουμε τις δικές μας επιθυμητές ώρες επικοινωνίας και δεν καταλαβαίνουμε ότι το άλλο άτομο μπορεί να το εκλάβει αυτό σαν αδιαφορία. Γι’ αυτό σκέψου τι θα ήθελες να μην σου κάνουν και φρόντισε να μην το κάνεις ούτε εσύ!

4. Μην περιστρέφεις συνεχώς τη συζήτηση γύρω από το σεξ. Τα πονηρά μηνύματα μπορεί να είναι το αλατοπίπερο της επικοινωνίας, φυσικά και επιτρέπονται ακόμη και στις αρχές μίας γνωριμίας (πάντα με τη συναίνεση του άλλου προσώπου), όμως μην το παρακάνεις! Η γνωριμία δύο ανθρώπων είναι μία πολύπλευρη διαδικασία που πρέπει να εμπεριέχει ένα ευρύ φάσμα συζητήσεων. Αν από την αρχή επικεντρωθείς εκεί, αυτό που θα πετύχεις είναι, είτε να φέρεις το άλλο άτομο σε δύσκολη θέση, είτε να θεωρήσει ότι το μόνο που θέλεις είναι σεξ κι έτσι να διακόψει απότομα την επικοινωνία σας. Θα έχει άδικο πιστεύεις;

5. Να ξέρεις πότε να αποχωρείς από το φλερτ και να εμπιστευτείς κι εσύ τα #AXEfreshTips. Όσοι κανόνες κι αν υπάρχουν, όσο κι αν προσπαθείς να αποφύγεις το ghosting, πάντα υπάρχει η περίπτωση να σου συμβεί. Εφόσον οι μέρες πέρασαν, έδωσαν τη σκυτάλη στις εβδομάδες και δεν απαντήθηκε ούτε το δεύτερο μήνυμα, τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα. Σου έκαναν ghosting. Μην ξαναστείλεις και γενικώς μην ασχοληθείς ξανά. Αν εσύ νιώθεις ότι η συμπεριφορά σου ήταν εντάξει, move on and don’t look back!

Kαι να θυμάσαι… η πρακτική του ghosting είναι ύπουλη και στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν έχει να κάνει με σένα! Δεν φταις εσύ, αλλά το άτομο που εξαφανίστηκε χωρίς να σου πει κουβέντα. Είσαι επαρκής, δεν σου λείπει τίποτα και σου αξίζει να είσαι με κάποι@ που θα ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα. Πίστεψέ μας, υπάρχουν πολλά άτομα εκεί έξω που θα σε δουν για αυτό που είσαι, οπότε έχε τα μάτια σου ανοιχτά και να μη σκας πάνω από μία οθόνη επειδή κάποι@ αποφάσισε να εξαφανιστεί εν μία νυκτί…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 26 
 17 
 3 
 8 
 14