Φωτιά στο Άγιο Όρος: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη μάχη
Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται και την Κυριακή (7/8) στο Άγιο Όρος καθώς μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο (6/8).

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται και την Κυριακή (7/8) στο Άγιο Όρος καθώς μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο (6/8) στην περιοχή και, ειδικότερα, μεταξύ της Μονής Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν 115 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα ενώ, μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου (06/08), επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα πραγματοποίησαν ρίψεις νερού. Ακόμα, συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς παρέχουν εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Νωρίτερα, στη μάχη με τις φλόγες «ρίχτηκαν» όλες οι επίγειες δυνάμεις της γύρω περιοχής με ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και οχήματα. Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι του Σαββάτου σε έναν ελαιώνα και καίει αγροτοδασική έκταση, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές ή εγκαταστάσεις. Έκτακτα δρομολόγια πλοιαρίων μεταφέρουν συνεχώς πυροσβεστικά οχήματα από την Ουρανούπολη και την Τρυπητή στο Άγιο Όρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, η φωτιά ξεκίνησε από μία μεγάλη έκταση με ελιές στον Αρσανά της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου και πήρε διαστάσεις με ανοδική πορεία, σε δύσβατη δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση και ψηλά δένδρα.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή Αμάραντος στην Κόνιτσα Ιωαννίνων. Επιχειρούν 4 ελικόπτερα, 26 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τέσσερα οχήματα.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime (Φωτογραφία Αρχείου)

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αθήνα

Marketing

Μερική Απασχόληση

14-05-2024

Αθήνα

560

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;