Παγώνη: «Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται»
Η Ματίνα Παγώνη μίλησε στο Mega για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Σήμερα Παρασκευή (5/8) η Ματίνα Παγώνη έδωσε τη δική της εκτίμηση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα μιλώντας στο MEGA.

«Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται και γι’ αυτό φταίμε εμείς οι ίδιοι διότι υπάρχει πολύς κόσμος που δεν δηλώνει το θετικό self-test» είπε αρχικά η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Επιπλέον, η Ματίνα Παγώνη δήλωσε πως είναι πολύ σημαντικό όποιος νοσεί και κάνει τεστ να το δηλώνει για να γνωρίζουμε τον συγκεκριμένο αριθμό για τα επιδημιολογικά δεδομένα και για τους υπόλοιπους «σκληρούς» δείκτες. Παράλληλα, ανέφερε πως παρατηρείται τις τελευταίες μέρες μια κάμψη στα κρούσματα με τους θανάτους να αυξάνονται, κάτι που δικαιολογείται λόγω της νόσησης ατόμων άνω των 65 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Η ίδια εκτίμησε πως από το φθινόπωρο η Επιτροπή Εμβολιασμού θα αρχίσει να προτρέπει για την 3η και 4η δόση του εμβολίου.

«Τα εμβόλια είναι για τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο», επεσήμανε.

Ακόμη, η κ. Παγώνη μίλησε και για την παραλλαγή του ιού Όμικρον 5 με την ίδια τονίζει πως είναι ιδιαίτερα μεταδοτική όχι όμως και θανατηφόρα. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να επαναπαυτούμε καθώς με την λοίμωξη ο οργανισμός μπαίνει σε «ένα καινούριο κύκλο», ενώ είπε επίσης πως υπάρχουν και τα συμπτώματα της Long – Covid.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;