Αριστούχος πρόσφυγας από το Ιράν: Πέρασε στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ
Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του EMΠ, που ήταν και η πρώτη του επιλογή, εισάγεται ο 18χρονος Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί.

Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, που ήταν και η πρώτη του επιλογή σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εισάγεται ο 18χρονος Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί.

Πρόκειται για το προσφυγόπουλο απ’ το Ιράν που έφτασε μαζί με την οικογένειά του στη Λέσβο μέσα σε μια βάρκα απ’ την απέναντι τουρκική ακτή, τον Αύγουστο του 2019. Πρώτος σταθμός της οικογένειας υπήρξε το ΚΥΤ από όπου μεταφέρθηκαν στη Μόρια και μετά στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Μέσα σε τρία χρόνια ο Κουρός πέτυχε αυτό που σε πολλούς φαντάζει ακατόρθωτο. Έμαθε Ελληνικά και με 18,25 ήταν ο δεύτερος σε βαθμολογία μαθητής στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις μαθητής της θετικής κατεύθυνσης του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης.

Ο νεαρός πρόσφυγας που αρίστευσε, είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις του μετά την μεγάλη του επιτυχία στις Πανελλαδικές πως θέλει να σπουδάσει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμη:

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;