Καιρός: Συνεχίζεται ο καύσωνας - Πόσο θα κρατήσουν τα 40αρια
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα συνεχιστεί ο καύσωνας - Η πρόβλεψη του καιρού για όλη την εβδομάδα

Ο καύσωνας συνεχίζει την επέλασή του στην Ελλάδα, ενώ ο καιρός αναμένεται να παραμείνει αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι και την Παρασκευή.

Το κύμα υψηλών θερμοκρασιών θα συνεχίσει για αρκετές ημέρες, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, ο υδράργυρος την Κυριακή 24 Ιουλίου έφτασε κατά τόπους και ξεπέρασε τους 40°C. Μάλιστα, σύμφωνα με διάγραμμα που παρουσίασε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, μέγιστες θερμοκρασίες μεταξύ 37 και 39°C θα βιώσουν περίπου 8 εκατομμύρια ανθρώπων, ενώ θερμοκρασίες 39 έως 43°C θα βιώσουν περίπου 630.000 ανθρώπων.

meteo

Από τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση. Όμως, στα ηπειρωτικά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, καθώς προβλέπεται ότι θα κυμανθεί από 39 μέχρι 42 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Παρασκευή 29/7

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), αύριο, Δευτέρα 25 Ιουλίου, θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 με 42 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς ενώ στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου, επίσης αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά ωστόσο στις πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς οι τιμές της θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου και την Πέμπτη 28 Ιουλίου αναμένεται ξανά γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και την Πέμπτη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Παρασκευή 29 Ιουλίου, γενικά αίθριος θα είναι ξανά ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
77'
1 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
77'
2 - 0
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
1'
64 - 48
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;