Το Twitter μηνύει τον Elon Musk - Τι προβλέπουν οι ειδικοί
Το Twitter φέρεται να κατέθεσε την Τρίτη, 12 Ιουλίου, μήνυση κατά του Elon Musk για να τον αναγκάσει να τηρήσει την υπόσχεσή του για εξαγορά της εταιρείας.

Η διαμάχη του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Twitter, και του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, Elon Musk, μετά την απόσυρση του δεύτερου από τη διαδικασία εξαγοράς της εταιρείας, συνεχίζεται με μήνυση που φέρεται να κατέθεσε την Τρίτη η γνωστή εταιρεία. Η μήνυση προς τον Musk έγινε προκειμένου να τον αναγκάσει να τηρήσει την υπόσχεσή του για εξαγορά της εταιρείας. Η μήνυση αναμένεται να είναι αρχή μιας μεγάλης δικαστικής διαμάχης.

Εδώ και μερικούς μήνες, ο Elon Musk απειλεί ανοιχτά να αποσυρθεί από τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter, ενώ οι προσπάθειές του κορυφώθηκαν την περασμένη εβδομάδα με δήλωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπου ισχυριζόταν ότι «τερμάτιζε» το σχετικό ντιλ επειδή το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν του είχε δώσει πρόσβαση σε στοιχεία, τα οποία ο ίδιος κρίνει απαραίτητα προκειμένου να εκτιμηθεί ο αριθμός των ψεύτικων χρηστών και του spam στην πλατφόρμα.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ένας δικαστής από δικαστήριο εξειδικευμένο στον τομέα των Επιχειρήσεων στο Ντέλαγουερ θα πρέπει να αποφασίσει εάν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου μπορεί να αποχωρήσει από το ντιλ των 44 δισ. δολαρίων, παρά το συμβόλαιο που τον δεσμεύει να ολοκληρώσει την εξαγορά. Από την άλλη μεριά, οι ειδικοί αναμένουν πως θα ακολουθήσει ένα αγωνιώδες δικαστικό «δράμα» που θα έχει διάρκεια αρκετών μηνών.

Το δικαστήριο του Ντέλαγουερ έχει επτά δικαστές, οι οποίοι έχουν τη δικαιοδοσία να αναγκάσουν εταιρείες να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Η διαδικασία πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα να τεθεί το Twitter υπό εξαντλητικό δημόσιο έλεγχο, κάτι που θα αναγκάσει την πλατφόρμα να ανοίξει τα βιβλία της και να εκθέσει τις εσωτερικές της συζητήσεις με τρόπους που θα μπορούσαν να βλάψουν περισσότερο τις μετοχές και τη φήμη της. Το Twitter έχει, ήδη, υποστεί πλήγμα από την ύφεση της αγοράς και τη διαμάχη με τον Elon Musk.

Με πληροφορίες από Washington Post και kathimerini.gr

Δες ακόμα: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

16-01-2024

Χαλκιδα

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;