Δημήτρης Λιγνάδης: Ένοχος για δύο βιασμούς
Κατά πλειοψηφία κρίθηκε ένοχος ο Δημήτρης Λιγνάδης για δύο βιασμούς

Ένοχος κατά πλειοψηφία για τους δυο από τους τέσσερις βιασμούς που τον οδήγησαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου κρίθηκε πριν από λίγο ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

Πριν από λίγο βγήκε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Είχε προηγηθεί διάσκεψη δικαστών και ενόρκων, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8:30 σήμερα το πρωί.

Το δικαστήριο με την απόφασή του έκανε έτσι εν μέρει δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ενοχή του κατηγορούμενου σκηνοθέτη για τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού.

Το δικαστήριο μετά από διάσκεψη τριών και πλέον ωρών αποτιμώντας τα στοιχεία της πολύμηνης διαδικασίας έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών.

Σύμφωνα με την απόφαση η πρόεδρος και η εξ αριστερών δικαστής είχαν τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί αθώος για το σύνολο των κατηγοριών.

Νωρίτερα η πρόεδρος είχε από έδρας είχε ανακοινώσει ότι ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για τον τέταρτο καταγγέλλοντας ο οποίος δεν εμφανίστηκε να καταθέσει και κατά πλειοψηφία αθώος για μια ακόμα πράξη βιασμού.

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκονται πολλά άτομα. Στο χώρο του δικαστηρίου βρίσκονται ακόμη οι βουλευτές Κρίτων Αρσένης, Σία Αναγνωστοπούλου, Κλέων Γεωργιάδης, κ.ά.

Κατά την εκφώνηση της απόφασης παρόντες ήταν οι δύο από τους τρεις καταγγέλλοντες που περίμεναν με αγωνία στην απόφαση των δικαστών, όπως και πρόσωπα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του κατηγορούμενου ο οποίος ψύχραιμος άκουσε την πρόεδρο του δικαστηρίου να ανακοινώνει την ενοχή του.

Όπως φάνηκε από την απόφαση που εκφώνησε η πρόεδρος του δικαστηρίου Παναγιώτα Γιούπη οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι δεν πείστηκαν από τα υπερασπιστικά επιχειρήματα που προέβαλε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνούμενος ότι έχει τελέσει τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται.

Η δίκη συνεχίζεται με την αγόρευση του Αλέξη Κούγια για την αναγνώριση ελαφρυντικών. Το απόγευμα η τελική ετυμηγορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;