Kate Bush: Τα χρήματα που κέρδισε από το «Running up that Hill» που ακούστηκε στο «Stranger Things»
Tο "Running Up That Hill", είχε συμπεριληφθεί στο επιτυχημένο "Hounds of Love" που τώρα λατρεύεται ξανά από τους νέους.

Εκείνο το επεισόδιο ήταν η αρχή! Όλοι οι νέοι ξεκίνησαν να ψάχνουν στο shazam ποιο είναι αυτό το υπερ-τέλειο τραγούδι που ακούστηκε στο “Stranger Things“!

H Kate Bush έρχεται από τα 80’s, την εποχή των κολάν, της disco και των ανέμελων χρόνων. Τα τραγούδια της όπως και η ίδια, αναγνωρίσιμα χωρίς όμως να έχει γίνει το μεγάλο μπαμ που θα την ανέβαζε στην κορυφή της μουσικής βιομηχανίας.

Πού να ήξερε η ίδια τι έμμελε να γίνει το 2022 με το “Runing up that Hill“! To TikTok έκανε ξανά (ακομή πιο μεγάλη) επιτύχια το τραγούδι, όπως και ολόκληρο το άλμπουμ που το περιείχε.

Πώς μεταφράστηκε όμως όλο αυτό το ψάξιμο και το “κατέβασμα” του τραγουδιού σε Spotify, Apple store και λοιπές μηχανές αναζήτησης μουσικής για την Kate Bush;

Για να απαντηθεί η ερώτηση το CBS χρησιμοποίησε ως πηγή το Luminate και από εκεί προέκυψε ότι το τραγούδι της Bush την έκανε ξαφνικά πλουσιότερη και μέσω των πνευματικών δικαιωμάτων που της αποδίδονται από το streaming του “Running Up That Hill” κατά 2,3 εκατομμύρια δολάρια.

Η Kate Bush μάλλον ξαφνιάστηκε από αυτή την ανέλπιστη επιτυχία, ενώ μέχρι πριν να ακουστεί το τραγούδι της, αποκάλυψε με ειλικρίνεια ότι δεν παρακολουθούσε τη σειρά, ωστόσο, παραδέχθηκε την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει από την παραγωγή του “Stranger Things” για την αναπαράσταση μίας εξαιρετικά επιδραστικής εποχής στην ποπ κουλτούρα.

Tο “Running Up That Hill”, είχε συμπεριληφθεί στο 5ο album της τραγουδίστριας, το επιτυχημένο “Hounds of Love” που τώρα λατρεύεται ξανά από τους νέους μιας άλλης εποχής, με διαφορετικά ερεθίσματα και άλλα ακούσματα.

Όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1985 είχε βρεθεί στο Νο3 των charts της Βρετανίας, ενώ το ότι ακούστηκε στη δημοφιλή σειρά, έγινε αιτία για να σπάσει η Bush 3 ρεκόρ Γκίνες, το ένα πίσω από το άλλο:

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα καλλιτέχνιδα που έφτασε στο Νο 1, για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που ένα τραγούδι καταφέρνει (και από τη μέρα που πρωτοκυκλοφόρησε) να βρεθεί στο Νο1 του επίσημου βρετανικού Singles Chart, αλλά και για τη μεγαλύτερη χρονική απόσταση μεταξύ τραγουδιών του ίδιου καλλιτέχνη που γίνονται Νο 1!

 

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αιγάλεω

1

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;