Δίκη Λιγνάδη: Ενοχή του σκηνοθέτη και ηθοποιού για τρεις βιασμούς προτείνει ο εισαγγελέας
Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για τρεις βιασμούς, ενώ ζήτησε να μην κηρυχθεί ένοχος για τον τέταρτο καταγγέλλοντα.

Πριν από λίγη ώρα, ο εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Κούντριας, πρότεινε την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για τρεις βιασμούς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να μην κηρυχθεί ένοχος ο σκηνοθέτης και ηθοποιός για τον τέταρτο καταγγέλλοντα. Να σημειωθεί ότι ο τέταρτος καταγγέλοντας δεν εμφανίστηκε καν στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλο, καταγωγή και στάτους κοινωνικό. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί την διάπραξη των εγκλημάτων. Τα συγκεκριμένα θύματα λόγω και της ανηλικότητας τους, της καταγωγής και της οικογενειακής τους κατάστασης ήταν ο εύκολος στόχο του κατηγορούμενου, καθώς διασφάλιζε τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη του κατηγορούμενου δεν αναιρούν την ανάγκη για ικανοποίηση της σεξουαλικης του ορμής»

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο εισαγγελέας:

«Κοινός παρανομαστής είναι ο δόλος για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές. Κοινό χαρακτηριστικό η ανηθικότητα και το μη υποστηρικτό περιβάλλον των παθόντων. Καλλιεργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και ότι θα βοηθούσε επαγγελματική εξέλιξη λόγω των γνωριμιών του»

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε μία εκτενή περιγραφή του τρόπου με τον οποίο ο κατηγορούμενος προσέγγισε τους καταγγέλλοντες, αναφερόμενος στη χρήση κάνναβης καταγγελλόντων μετά από προτροπή του κατηγορούμενου, οι οποίοι ήταν στην πλειοψηφία τους ανήλικοι.

Τέλος, αποδόμησε δε τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς, περιγράφοντας μία – μία τις περιπτώσεις βιασμού που έχουν αποδοθεί στο Δημήτρη Λιγνάδη και τονίζοντας πως είναι:

«Δικαιολογημένες οι διαφοροποιήσεις των παθόντων, λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε μέχρι την καταγγελία»

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;