Το τουρκικά ΜΜΕ κατασκοπεύουν την Ψέριμο (βίντεο)
Το πρακτορείο Anadolu και το τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μετέδωσαν εικόνες από την Ψέριμο και τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε αυτό

Στο στόχαστρο των τουρκικών ΜΜΕ μπήκε η Ψέριμος. Το πρακτορείο Anadolu και το τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μετέδωσαν εικόνες από το ελληνικό νησί και τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε αυτό.

Ειδικότερα, όπως τονίζει το πρακτορείο Anadolu: «Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Αναφερόμενο στις ελληνικές κινήσεις, υπογραμμίζει πως «συνεχίζεται όμως η εγκατάσταση των ελληνικών δυνάμεων. Το πρακτορείο Ανατολή κατέγραψε τις ενέργειες στρατιωτικοποίησης. Οι δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από τη σημαία. Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτίρια και παρατηρητήριο».

Σημειώνει επίσης πως «η ένταση αυξήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο νησί».

Για πρόκληση από την πλευρά της Ελλάδας κάνει λόγο το TRT. Τονίζει πως «παρατηρήθηκαν στρατιώτες και βαρύς οπλισμός στην Ψέριμο», το οποίο όπως αναφέρει «έχει εξοπλιστεί κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών».

Πηγή: Καθημερινή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Εποχιακή Εργασία

27-05-2024

Παλαιό Φάληρο

Υπάλληλοι γραφείου

Πρακτική Άσκηση

16-05-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
54'
0 - 0
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;