Σταϊκούρας: Τρίμηνη ενίσχυση στα καύσιμα - Από πότε η εφαρμογή της
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε για τις νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα και το πότε θα γίνει η εφαρμογή τους.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ και μίλησε για τις νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα, αλλά και από το πότε θα εφαρμοστούν.

Mιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας δεν αποκάλυψε περισσότερα σχετικά με το ύψος των νέων παρεμβάσεων, ούτε, όμως, για τον τρόπο που θα χορηγηθούν. Ο ίδιος είπε πως αυτά θα ξεκαθαριστούν μετά τη συνάντηση που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό.

Σε ερώτημα για το αν πρόκειται για μία «γενναία» παρέμβαση απάντησε ότι αυτό είναι σχετικό, καθώς για το οικονομικό επιτελείο μπορεί να είναι γενναία αλλά για τον πολίτη ψίχουλα. Επιπλέον, τόνισε ότι οι έως τώρα παρεμβάσεις της κυβέρνησης, είναι εξαιρετικά γενναίες σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σχετικά με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η πρώτη αίσθηση που υπάρχει είναι πως τον Μάιο τα έσοδα θα είναι αυξημένα σε σχέση με τους στόχους κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Πάνω από τα μισά έσοδα προέρχονται από τον ΕΝΦΙΑ, καθώς αρκετοί επέλεξαν να τον πληρώσουν εφάπαξ μετά τη σημαντική μείωση και συνεπώς πρόκειται για έσοδα που το οικονομικό επιτελείο ανέμενε σε επόμενους μήνες»

Ο κ. Σταϊκούρας, μάλιστα, εξήγησε ότι την υπέρβαση των φόρων ροκανίζουν μέτρα και παρεμβάσεις εκτός προϋπολογισμού, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα:

  • Παρεμβάσεις στο ρεύμα – 1,1 δισ. ευρώ
  • Παρεμβάσεις στα καύσιμα έως σήμερα 200 εκατ. ευρώ (100 εκατ. το fuel pass/ 100 εκατ. στο diesel)
  • Παρέμβαση στο ΦΠΑ 250 εκατ. ευρώ
  • Παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ 370 εκατ. ευρώ

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι και πως η Ελλάδα έχει δώσει περισσότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τη στιγμή μάλιστα που έχει το υψηλότερο χρέος της Ευρώπης. Τέλος, πρόσθεσε πως φέτος αναμένεται πρωτογενές έλλειμμα δαπανών και συνεπώς η λογική «δώσε κι άλλα» συνιστά εισήγηση αύξησης του ελλείμματος.

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;