Παγώνη: Η ευλογιά των πιθήκων χρειάζεται καραντίνα διαρκείας
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για την ευλογιά των πιθήκων και το αν χρειάζεται να κάνουν καραντίνα όσοι νοσήσουν.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, βρέθηκε καλεσμένη σε πρωινή εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και μίλησε την ευλογιά των πιθήκων, την μεταδοτικότητα της και για το αν χρειάζονται καραντίνα όσοι νοσούν από αυτή. Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στην τακτική ενημέρωση του κοινού από τον ΕΟΔΥ.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για την μεταδοτικότητα της ευλογιάς. Η κ. Παγώνη δήλωσε:

«Πολύς κόσμος δεν ήξερε για την ευλογιά των πιθήκων. Εμείς την ξέραμε ως ενδημική νόσο στην κεντρική Αφρική. Στο Κονγκό, τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά»

Μάλιστα, η κ. Παγώνη τόνισε ότι κολλάει πάρα πολύ πιο δύσκολα και εξήγησε πως η νόσος κρατάει περίπου 4 εβδομάδες και μετά είναι σε αποδρομή. Μάλιστα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υποστηρίζει ότι χρειάζεται καραντίνα για όσο διαρκεί. Όπως τόνισε:

«Η ευλογιά των πιθήκων δεν έχει τη μεταδοτικότητα της covid-19 σε καμία περίπτωση, είναι μία μεταδοτική ιογενής λοίμωξη, την οποία γνωρίζουμε. Τα συμπτώματα είναι τα γνωστά που έχουμε πει μέχρι τώρα, με τους πυρετούς και τους μυϊκούς πόνους και φυσικά τα εξανθήματα. Τα εξανθήματα ξεκινούν από το κεφάλι, το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια»

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στην τακτική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, που θα γίνεται κάθε Πέμπτη, για το πόσα κρούσματα υπάρχουν από την ευλογιά των πιθήκων και την προσοχή που θα πρέπει να έχει ο κόσμος ειδικά στις μετακινήσεις του και τις διακοπές. Επίσης, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ διευκρίνισε ότι με τα σωματίδια δια της αναπνευστικής οδού είναι ακόμα πιο σπάνια η μετάδοση.

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και σε όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνα και επισήμανε ότι:

«Δεν κολλάς αν κάθεσαι δίπλα με τον άλλον, εκτός αν αγκαλιαστείς και φιληθείς, ή έχει πολύ στενή επαφή μαζί του»

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;