Παν. Αιγαίου: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο με τίτλο «Παιδαγωγικοί Σύμβουλοι - Μέντορες»
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το προσφερόμενο e-learning.

Περιγραφή: Ο θεσμός του παιδαγωγικού συμβούλου – μέντορα στα σχολεία είναι γεγονός με βάση τη ρύθμιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την αυτονομία των σχολικών μονάδων που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Η ένταξη του θεσμού του “Μέντορα” είναι μια διαδικασία που έχει παρελθόν καθώς και επί υπουργείας Άννα Διαμαντοπούλου στο νομοσχέδιο «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση» θεσμοθέτηθεί ο «μέντορας».

Η θητεία ενός εκπαιδευτικού ως παιδαγωγικού συµβούλου – µέντορα συνεκτιµάται κατά την ατοµική αξιολόγησή του, καθώς και κατά την επιλογή του ως στελέχους εκπαίδευσης.

Οι νέες θέσεις στο σχολείο για τις οποίες επιμορφώνει το μοριοδοτούμενο σεμινάριο

Ο Παιδαγωγικός Σύμβουλος – Μέντορας είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση και την υποστήριξη της ένταξης στη σχολική μονάδα νεοδιοριζόμενου ή πρόσφατα τοποθετημένου στη σχολική μονάδα μόνιμου ή αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού με προϋπηρεσία έως πέντε (5) έτη που ορίζεται από τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο του σχολείου.

Ο Υπεύθυνος Διασύνδεσης με τη Μαθητεία στα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια – Λύκεια είναι υπεύθυνος για να συμβάλλει στην ένταξη των αποφοίτων των ως άνω σχολείων στην αγορά εργασίας και την απασχόληση λειτουργώντας ενισχυτικά προς τους μαθητές, ώστε οι τελευταίοι να ενταχθούν σε θέσεις του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. Μάλιστα, η θητεία ενός εκπαιδευτικού ως Υπεύθυνου Διασύνδεσης με τη Μαθητεία συνεκτιμάται κατά την ατομική αξιολόγησή του, καθώς και κατά την επιλογή του ως στελέχους εκπαίδευσης.

Για την καθοδήγηση και την υποστήριξη της ένταξης στην σχολική μονάδα νεοδιοριζόμενου ή πρόσφατα τοποθετημένου στη σχολική μονάδα μόνιμου ή αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού με προϋπηρεσία έως πέντε έτη ορίζεται από το Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο του σχολείου ο παιδαγωγικός σύμβουλός – μέντοράς του.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με βάση όλες τις παραπάνω εξελίξεις όπως ακριβώς έκανε με το μοριοδοτούμενο σεμινάριο στο μάθημα της σεξουαλικής αγωγής το οποίο μπαίνει σε όλα τα σχολεία και πλέον αποτελεί τη ΝΟ1 επιλογή για δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς, ξεκινάει στις 10 Ιανουαρίου το μοριοδοτούμενο σεμινάριο “Οι εκπαιδευτικοί ως Μέντορες, Σύμβουλοι και Υπεύθυνοι Μαθητείας στη σχολική μονάδα​

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί οτι ο Υπεύθυνος Διασύνδεσης με τη Μαθητεία στα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια – Λύκεια είναι υπεύθυνος για να συμβάλει στην ένταξη των αποφοίτων των ως άνω σχολείων στην αγορά εργασίας και την απασχόληση λειτουργώντας ενισχυτικά προς τους μαθητές.

Το 9μηνο ή 7μηνο σεμινάριο ξεκινάει εξ αποστάσεως και ασύγχρονα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στο τέλος του σεμιναρίου οι επιμορφούμενοι λαμβάνουν το Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό επιμόρφωσης με την ΣΦΡΑΓΙΔΑ του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπου μπορούν να το καταθέσουν στο ΑΣΕΠ, και στους πίνακες εκπαιδευτικών.

Το σεμινάριο δεν έχει καθόλου υποχρεωτικές παρακολουθήσεις – ούτε εργασίες

Έναρξη στις 6 Ιουνίου
Εγγραφές έως 8 Ιουνίου

Εάν κάνετε αίτηση έως 8 Ιουνίου υπάρχει η μοναδική έκπτωση στα 225 ευρώ.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;