Ρεκόρ Guinness: Ένας χάρτης της Κρήτης φτιάχτηκε από 32.000 καλτσούνια
Ένα ρεκόρ Guinness καταρρίφθηκε σήμερα στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου όπου στήθηκε ο μεγαλύτερος χάρτης της Κρήτης από καλτσούνια.

Ένα ρεκόρ Guinness καταρρίφθηκε σήμερα στην Κρήτη. Στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου δημιουργήθηκε ένας τεράστιος χάρτης της Κρήτης φτιαγμένος από 32.000 καλτσούνια!

Η δημιουργία του χάρτη από καλτσούνια αποτελεί μια πρωτοβουλία ιδιωτικού ΙΕΚ με τη συμμετοχή πλήθους επιχειρήσεων, καθώς και με την αρωγή του δήμου Ηρακλείου και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, με το συγκεκριμένο επίτευγμα η Κρήτη μπαίνει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness για το στήσιμο του χάρτη της με το κατεξοχήν παραδοσιακό γλυκό του νησιού.

Για να δημιουργηθούν 32.000 καλτσούνια, τύπου «λυχναράκια», χρησιμοποιήθηκαν ένας τόνος αλεύρι, ένας τόνος μυζήθρα, 400 κιλά ζάχαρη, 230 κιλά αυγά και κανέλλα. Τα γλυκά αυτά εδέσματα παρασκευάζονταν τις τελευταίες δυο εβδομάδες και η συνολική προετοιμασία για το βιβλίο των ρεκόρ Guinness είχε διάρκεια έξι μηνών.

Στο σημείο, όπου στήθηκε ο διαφορετικός αυτός χάρτης, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει τη διαδικασία, κατά την οποία τηρήθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα.

Αν αναρωτιέσαι τι θα γίνει με τα 32.000 καλτσούνια, σου έχουμε την εντύπωση!

Αμέσως μετά τον σχηματισμό του χάρτη της Κρήτης, τα καλτσούνια θα συσκευαστούν ξανά και θα διατεθούν σε δομές και ιδρύματα του Ηρακλείου αλλά και σε όσους παραβρέθηκαν εκεί.

Πηγή εικόνων & cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;