Σχολεία: Νέα εγκύκλιος για τις απουσίες - Ποιες δεν θα προσμετρηθούν
Σχολεία: Νέα εγκύκλιο δημοσίευσε χθες Τετάρτη (18/5) η Ζέττα Μακρή

Καθώς το σχολικό έτος 2021-2022 πλησιάζει προς το τέλος του, το ΥΠΑΙΘ δημοσίευσε νέα εγκύκλιο σχετική με τις απουσίες των μαθητών και των μαθητριών. Μάλιστα, η νέα εγκύκλιος φαίνεται πως ανακουφίζει πολλούς μαθητές και μαθήτριες που έχασαν ώρες μαθημάτων «για λόγους ανωτέρας βίας».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε χθες Τετάρτη 18 Μαΐου η υφυπουργός κ. Ζέττα Μακρή «οι απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρισθεί ή θα καταχωρισθούν και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας ή σχολικές αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται υπό την εποπτεία και έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. π.χ. συμμετοχή σε πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες, δεν θα προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Διδασκόντων κατά το σχολικό έτος 2021-22».


Η έκδοση της συγκεκριμένης εγκυκλίου χαρακτηρίζεται ως αναγκαία δεδομένου ότι φέτος έχει προκύψει ένα γενικευμένο ζήτημα με αυξημένες απουσίες πολλών μαθητών/-τριών. Συγκεκριμένα, εικάζεται πως ένας σημαντικός αριθμός μαθητών έχει συγκεντρώσει έως και σήμερα αριθμό απουσιών που είναι απαγορευτικός του χαρακτηρισμού της φοίτησής τους ως «επαρκής» με το πρόβλημα να αφορά και αρκετούς μαθητές και μαθήτριες που συνεχίζουν να προσέρχονται μέχρι σήμερα στο σχολείο τους

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια εγκύκλιος είχε εκδοθεί και τον Ιανουάριο του 2022, όταν και πολλοί μαθητές και μαθήτριες έκαναν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης λόγω κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα τότε να ανακοινωθεί ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες των μαθητών και των μαθητριών από την τηλεκπαίδευση των τελευταίων ημερών, εφόσον οφείλονται σε αντικειμενικούς λόγους και διατυπωθεί συγκεκριμένη αιτιολογία, όπως για παράδειγμα είναι η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Δείτε την εγκύκλιο εδώ.

Πηγή εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Σινδος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 2 
 0 
 0 
 0