Super League: Η τελική βαθμολογία της χρονιάς - Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, υποβιβασμοί, μπαράζ
Super League: Τι θα γίνει με τα προκριματικά των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ολοκληρώθηκε η σεζόν 2021-2022 για την πρώτη κατηγορία του, επαγγελματικού, ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League (Interwetten). Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ελλάδος, κατακτώντας το 47ο πρωτάθλημα στην ιστορία.

Οι ερυθρόλευκοι τερμάτισαν στην πρώτη θέση συγκεντρώνοντας 83 βαθμούς, αφήνοντας 19 βαθμούς πίσω τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Τρίτος βγήκε ο Άρης με 62 βαθμούς, τέταρτος ο Παναθηναϊκός με έναν πόντο λιγότερο, πέμπτη η ΑΕΚ με 56 και έκτος ο ΠΑΣ Γιάννινα με 46. Αυτές ήταν οι ομάδες των play offs. Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση του στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ΠΑΟΚ, Άρης και Παναθηναϊκός στο Conference League, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΣ να μένουν εκτός Ευρώπης.

Οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης και η ομάδα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα χρειαστεί να περάσουν από τρείς προκριματικούς γύρους για να μπουν στους ομίλους του Conference League.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει ο νικητής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Μαΐου, στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να διεκδικούν τον τίτλο, αλλά και το εισιτήριο του τρίτου προκριματικού γύρου.

Όποιος κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, μπορεί να περάσει έναν γύρο στο Conference League και να ξεκινήσει απ’ τον τρίτο προκριματικό γύρο, κι αυτό αν η Ρέιντζερς κατακτήσει το Europa League.

Τα παιχνίδια για τον 3ο προκριματικό του Conference League (στις 18/7 θα διεξαχθεί η κλήρωση) θα πραγματοποιηθούν 4 και 11 Αυγούστου, ενώ τα πλέι-οφ (στις 2/8 η κλήρωση) στις 18 και τις 25 Αυγούστου.

Ο ΠΑΟΚ έχει ορισμένες πιθανότητες, λόγω των εξελίξεων με τις ρωσικές ομάδες, αυτές της Ουκρανίας και με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, να γλιτώσει έναν προκριματικό.

Η κλήρωση του Ολυμπιακό για τα προκριματικά του Champions Leauge θα γίνει επίσης θα γίνει στις 15 Ιουνίου και τα ματς στις 19-20 και 26-27 Ιουλίου. Η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό θα γίνει στις 18 Ιουλίου και τα ματς στις 2-3 Αυγούστου και 9 του ίδιου μήνα και για τα play offs η κλήρωση θα γίνει 1 Αυγούστου και οι αγώνες 16-17 και 23-24 Αυγούστου.

Από τα play out, υποβιβάστηκε ο Απόλλων Σμύρνης, ενώ μπαράζ θα παίξει η Λαμία με τον Λεβαδειακό, με την ομάδα της Φθιώτιδας να θέλει την παραμονή στην πρώτη κατηγορία και τον Λεβαδειακό την άνοδο του στη Super League. Η ομάδα της Βοιωτίας επικράτησε στα μπαράζ ανόδου της Βέροιας.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής των play offs:

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-3

Δείτε τα γκολ των αναμετρήσεων

https://www.youtube.com/watch?v=N1WpMR6bExQ&ab_channel=SportsOne

https://www.youtube.com/watch?v=rw19E3NNoP0

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

21-05-2024

Καλαμαρια

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;