Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων - Από ώρα σε ώρα η απόφαση
Σύντομα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων στη δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τη δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς, που έγινε πριν από ένα χρόνο.

Νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα 16 Μαΐου, η εισαγγελέας της έδρας προέβη σε μια σύντομη δευτερολογία. στην οποία ανέφερε:

«Δικαιοσύνη θα αποδοθεί για αυτήν την ανθρώπινη τραγωδία, αλλά δεν θα αποδοθεί ηθική δικαίωση στα θύματα που ζουν: την κόρη και την μητέρα της Καρολάιν»

Η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της είχε ζητήσει την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την ανθρωποκτονία της συζύγου του, τη θανάτωση του σκύλου τους αλλά και για τα πλημμελήματα που του αποδίδονται για την ψευδή κατάθεση και την ψευδή καταμήνυση. Στην αγόρευσή της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, η εισαγγελέας Έδρας είπε:

«Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος όταν διέπραξε το έγκλημα σε βάρος της 20χρονης συζύγου του» 

Κατά την εισαγγελική λειτουργό δεν τίθεται ζήτημα «βρασμού», που επικαλείται ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς προσδοκώντας ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση. Όπως τόνισε:

«Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει απώλεια συνείδησης.

Είναι αυταπόδεικτα όσα έγιναν» τη νύχτα της 11ης Μαΐου στην μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, είπε η εισαγγελική λειτουργός, η οποία θεωρεί ότι ο κατηγορούμενος πιλότος πρέπει να καταδικαστεί όπως εισάγεται.

Ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή και ο κατηγορούμενος ούτε βρισιές από την πλευρά του θύματος δεν μπορεί να επικαλεστεί. Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Αυτό καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί ψυχικής διέγερσης και δείχνει την προμελέτη. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει απώλεια συνείδησης» 

Η εισαγγελέας κατά τις αγορεύσεις των δικηγόρων συμπλήρωσε:

«Καταλαβαίνω τον αγώνα της υπεράσπισης να υποστηριχθεί ότι η Καρολάιν ήταν όρθια και δεν κοιμόταν. Όμως τότε θα αντιδρούσε, κάτι θα άκουγε η γειτόνισσα. Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Επιστημονικά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ιατροδικαστικό εύρημα των σφυγμών. Κάνουμε την τρίχα τριχιά, σκοτώνονται οι άνθρωποι επειδή διαφωνούν για το μωρό; Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία. Η αρχή της αυτοενοχοποίησης δεν έχει ηθικό έρεισμα σε αυτήν την περίπτωση»

Από τη μεριά του, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αθ. Χαρμάνης τόνισε πως:

«Εάν αναγνωριστεί βρασμός θα είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά με κοιμώμενο θύμα»

Ενώ, ο συνήγορος υπεράσπισης Αλ. Παπαϊωαννίδης επανατοποθετήθηκε λέγοντας ότι δεν είναι ίδιες όλες οι υποθέσεις και πως κάθε δικαστήριο κρίνει με βάση όσα αναδεικνύονται κατά την αποδεικτική διαδικασία και με βάση την προσωπικότητα του κατηγορούμενου.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;