Πανελλήνιες 2022 - Χημεία Προσανατολισμού: Θέματα προσομοίωσης και απαντήσεις
Πανελλήνιες 2022: Το neolaia.gr σας παρέχει για ακόμη μία χρονιά θέματα προσομοίωσης για το μάθημα της Χημείας - Δείτε το διαγώνισμα και τις απαντήσεις του

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη των Πανελληνίων 2022με τους υποψήφιους και τις υποψήφιες των φετινών εξετάσεων να κάνουν τις τελευταίες προετοιμασίες και επαναλήψεις της ύλης για τα μαθήματα, στα οποία θα εξεταστούν πανελλαδικώς, προκειμένου να εισαχθούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε στις 8 Απριλίου το πρόγραμμα των Πανελληνίων. Έτσι γνωρίζουμε πως οι πανελλαδικές αναμένεται να ξεκινήσουν  στις 3 Ιουνίου 2022 για τα ΓΕΛ και μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή στις 2 Ιουνίου, για τα ΕΠΑΛ.

Όσον αφορά τις Πανελλήνιες 2022 για τα ΓΕΛ, αυτές θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας που είναι κοινό για όλους τους υποψήφιους και τις υποψήφιες, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου 2022. Στη συνέχεια την «κούρσα» των πανελλαδικών θα συνεχίσουν μόνο οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα, βάσει του προγράμματος που έχει ανακοινωθεί.

Πανελλήνιες 2022: Θέματα προσομοίωσης και απαντήσεις για τη Χημεία Προσανατολισμού

Πηγή εικόνας: Intime

To neolaia.gr, σε συνεργασία με το Νέο Φροντιστήριο, σας έχουν εξασφαλίσει, για ακόμη μία χρονιά, όλα τα προτεινόμενα θέματα για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα του 2022. Βρείτε παρακάτω θέματα προσομοίωσης και απαντήσεις για το μάθημα της Χημείας Προσανατολισμού.

Σημειώνεται πως το μάθημα της Χημείας Προσανατολισμού (Ο.Π Θετικών Σπουδών/Σπουδών Υγεία) θα εξεταστεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022.

Εδώ μπορείτε να βρείτε θέματα προσομοίωσης και απαντήσεις για όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα!

Πανελλήνιες 2022: Πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Στις 3 Ιουνίου στις 08:30 το πρωί θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες 2022 στα ΓΕΛ με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας να είναι το πρώτο στο οποίο θα εξεταστούν όλοι και όλες οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των πανελλαδικών, καθώς είναι κοινό μάθημα για όλες τις ομάδες προσανατολισμού.

Έπειτα, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα που πρέπει αναλόγως της ομάδας προσανατολισμού στην οποία ανήκουν. Όλοι και όλες τελειώνουν την Παρασκευή 10 Ιουνίου, όπως αρμόζει το πρόγραμμα του ΥΠΑΙΘ. Οι μόνοι/μόνες που θα συνεχίσουν είναι οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες που έχουν επιλέξει να εξεταστούν σε ειδικά μαθήματα προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» σχολές που απαιτούν σχετική εξέταση.

Τις ημέρες της εξέτασης οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 08:00 π.μ., ενώ η εξέταση κάθε μαθήματος θα έχει διάρκεια τριών ωρών.

Όσον αφορά τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), οι Πανελλήνιες 2022 θα ξεκινήσουν μία ημέρα πριν την έναρξη των εξετάσεων στα ΓΕΛ και πιο συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου. 

Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα κληθούν να εξεταστούν οι υποψήφιοι και υποψήφιες των Πανελλήνιων Εξετάσεων των ΕΠΑΛ είναι τα Νέα Ελληνικά, το οποίο είναι κοινό για όλες τις υποψήφιες και όλους τους υποψήφιους. Όσον αφορά τις Πανελλήνιες 2022 των ΕΠΑΛ, η «αυλαία» θα «πέσει» την Παρασκευή 17 Ιουνίου.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση των βασικών μαθημάτων στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των πανελλαδικών 2022, ορισμένοι και ορισμένες θα χρειαστεί να εξεταστούν σε συγκεκριμένα ειδικά μαθήματα που «ξεκλειδώνουν» την είσοδο σε κάποιες συγκεκριμένες σχολές. Η εξέταση των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα θα ξεκινήσει το Σάββατο 18 Ιουνίου με το μάθημα των Αγγλικών και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου με την εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα των Ιταλικών.

Πανελλήνιες 2022: Υπολογισμός μορίων στα 4 επιστημονικά πεδία – Παραδείγματα

Πηγή εικόνας: Intime

Συντελεστές βαρύτητας ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα καθορίστηκαν, για πρώτη φορά φέτος για τις Πανελλήνιες 2022: Με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος και ανακοινώθηκαν με την Φ.253.1/148469/Α5/18-11-2021 (Β΄5399) Υπουργική Απόφαση.

Συνεπώς, τα ίδια τα ΑΕΙ πλέον συνδιαμορφώνουν την ακαδημαϊκή φυσιογνωμία κάθε Σχολής ή Τμήματος, καθορίζοντας το συντελεστή βαρύτητας κάθε πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος για εισαγωγή σε αυτά.

Ο τρόπος υπολογισμού μορίων των συμμετεχόντων στις Πανελλήνιες 2022 και εφεξής, καθώς και τα κριτήρια ισοβαθμίας, καθορίζονται με νέα απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως.

Α. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής:

Ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Ενδεικτικά παραδείγματα υπολογισμού μορίων και στα 4 επιστημονικά πεδία

Υποψήφιος για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο που έλαβε την εξής βαθμολογία:

συγκεντρώνει για τη Νομική Θεσ/νίκης (Α.Π.Θ.) 18.680 μόρια, ενώ για τη Νομική Κομοτηνής (Δ.Π.Θ.) 18.900 μόρια, σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων των αντίστοιχων Σχολών:

Υποψήφιος για το 2ο Επιστημονικό Πεδίο που έλαβε την εξής βαθμολογία:

συγκεντρώνει για την Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Αθήνας (Ε.Μ.Π.) 20.800 μόρια, ενώ για την Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πάτρας (Παν. Πατρών) 20.580 μόρια, σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων των αντίστοιχων Σχολών:

Υποψήφιος για το 3ο Επιστημονικό Πεδίο που έλαβε την εξής βαθμολογία:

συγκεντρώνει για την Ιατρική Αθήνας (Ε.Κ.Π.Α.) 18.225 μόρια, ενώ για την Ιατρική Πάτρας (Παν. Πατρών) 18.490 μόρια, σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων των αντίστοιχων Σχολών:

Υποψήφιος για το 4ο Επιστημονικό Πεδίο που έλαβε την εξής βαθμολογία:

συγκεντρώνει για την Οικονομικών Επιστημών Θεσ/νίκης (Α.Π.Θ.) 17.320 μόρια, ενώ για την Οικονομικής Επιστήμης (Παν. Πειραιά) 17.840 μόρια, σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων των αντίστοιχων Σχολών:

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;