Twitter: Λιγότεροι από το 5% οι ψεύτικοι ή τρολ λογαριασμοί
Το Twitter φαίνεται να αντιμετωπίζει αρκετούς κινδύνους μέχρι η συμφωνία με τον Elon Musk να ολοκληρωθεί.

Πολλές είναι οι αλλαγές που θα έρθουν στο Twitter μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του από τον Elon Musk. Και, ενώ, ο δισεκατομμυριούχους έχει ανακοινώσει ότι η κίνησή του αυτή αποτελεί βήμα για να «καθαρίσει» τη γνωστή πλατφόρμα από τους ψεύτικους και τρολ λογαριασμούς, η εταιρεία ανακοίνωσε πως, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, αυτοί οι λογαριασμοί αντιστοιχούσαν σε ποσοστό μικρότερο του 5% των ημερήσιων ενεργών χρηστών.

Τη Δευτερά, το Twitter παρουσίασε σχετικά έγγραφα μέσα από τα οποία κάνει γνωστό πως το ποσοστό των ψεύτικων ή τρολ λογαριασμών είναι κάτω από το 5%. Μάλιστα, η εταιρεία φέρεται να είχε 229 εκατομμύρια χρήστες που εξυπηρετήθηκαν μέσω διαφημίσεων στο πρώτο τρίμηνο.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά από την ανάρτηση του ιδιοκτήτη της Tesla, Elon Mask, στην οποία ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στην ανακοίνωσή του, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, είχε αναφέρει ότι μία από τις προτεραιότητές του θα είναι να ακυρώσει τους πλαστούς λογαριασμούς χρηστών από το Twitter.

Στα ίδια έγγραφα, που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, η εταιρεία ανέφερε ότι αντιμετωπίζει αρκετούς κινδύνους μέχρι η συμφωνία με τον Musk να ολοκληρωθεί. Μεταξύ αυτών είναι και το ερώτημα για το αν οι διαφημιστές θα συνεχίσουν να ξοδεύουν χρήματα στο Twitter, αλλά και «μία εν δυνάμει αστάθεια σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια και τη στρατηγική».

Τι θέλει να πετύχει ο Elon Mask με την εξαγορά του Twitter;

Αυτή είναι η απορία που υπάρχει στα χείλη πολλών….

Ο Elon Musk διεξάγει συνομιλίες με μεγάλες επενδυτικές εταιρίες, αλλά και ιδιώτες χρηματοδότες, σχετικά με την εξασφάλιση μεγαλύτερης χρηματοδότησης για την εξαγορά της εταιρείας, οικονομικού ύψος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όπως αναφέρουν πηγές που έχουν λάβει γνώση για τις πρωτοβουλίες του Musk, οι κινήσεις αυτές γίνονται προκειμένου να δεσμεύσει όσο το δυνατόν λιγότερο μέρος της περιουσίας του στην αναφερόμενη συμφωνία εξαγοράς.

Ο Musk είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με το Forbes να εκτιμά την καθαρή περιουσία του στα 245 δισεκατομμύρια δολάρια. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του συνδέεται με μετοχές της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, της οποίας ηγείται. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Musk πέρασε σε πώληση μέρους των μετοχών της Tesla οικονομικής αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά τη συμφωνία για την εξαγορά του Twitter.

Όπως αναφέρουν πολλά ειδησειογραφικά site, η νέα χρηματοδότηση που μπορεί να προέλθει μέσω προνομιακού ή κοινού μετοχικού κεφαλαίου, θα μπορούσε να μειώσει το ποσό της οικονομικής ρευστότητας των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ο Musk έχει δεσμευτεί να καταβάλει για την εξαγορά αυτή. Ακόμα μία μείωση στο ποσό που θα πρέπει να καταβάλει μπορεί να προέλθει από μία δανειοδότηση που εξασφάλισε με εγγύηση της μετοχές του στην Tesla.

Από την άλλη, οι τράπεζες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters, που συμφώνησαν τον προηγούμενο μήνα για τη διάθεση δανείων 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων επί τη βάσει των επιχειρηματικών επιδόσεων του Twitter, δίστασαν να προσφέρουν μεγαλύτερη οικονομική ρευστότητα για την εξαγορά του Musk, με δεδομένο το χαμηλό επίπεδο οικονομικής ρευστότητας της εταιρείας του Twitter. που έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο.

Επιπλέον, ο Musk φέρεται να έχει δεσμεύσει, μερικές από τις μετοχές του στην Tesla σε τράπεζες, προκειμένου να εξασφαλίσει δανειοδότηση 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ώστε να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία. Σύμφωνα με μία πηγή, ο ίδιος φαίνεται να επιδιώκει να αντισταθμίσει διαφορετικά το οικονομικό ύψος του παραπάνω δανείου, επί τη βάσει του νέου επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη χρηματοδότησή της. Ενώ άλλες πηγές αναφέρουν, πως μεγάλοι επενδυτές, όπως ιδιωτικές εταιρείες κεφαλαίου, εταιρίες διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και πλούσιοι επενδυτές συνομιλούν με τον Musk σχετικά με την προσφορά χρηματοδότησης προνομιακού μετοχικού κεφαλαίου για την εν λόγω εξαγορά.

Με αυτό τον τύπο χρηματοδότησης προσπαθεί να πετύχει μία συγκεκριμένη απόδοση από το Twitter, κατά τον ίδιο τρόπο, που ένα ομόλογο ή ένα δάνειο αποδίδει κέρδη επί τη βάσει συγκεκριμένου επιτοκίου, με την απόδοση να αυξάνεται ανάλογα με τη μετοχική αξία της εταιρείας.

Η Apollo Global Management Inc και η Ares Management Corp είναι μεταξύ των ιδιωτικών εταιρειών κεφαλαίου που συνομιλούν με τον πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο για την διάθεση χρηματοδότησης, όπως πρόσθεσαν οι πηγές.

Ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να μην έχει λάβει οριστικές αποφάσεις για το αν θα συνεργαστεί με άλλους για την εξασφάλιση του ποσού χρηματοδότησης της συμφωνίας, ενώ δεν επιδιώκει επί του παρόντος, να χρεωθεί περισσότερο για το Twitter. Επιπλέον, φαίνεται να συνομιλεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους μετόχους της γνωστής πλατφόρμας σχετικά με την πιθανότητα εισαγωγής του ποσοστού των μετοχών τους στη συμφωνία αντί της εξαργύρωσης του. Μία πηγή προσθέτει, ότι ένας από αυτούς που εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα να συμμετέχει στο πλάνο του Musk είναι ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Twitter και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Τζακ Ντόρσεϊ.

Στις συνομιλίες φαίνεται συμμετέχουν και μεγάλες επενδυτικές εταιρείες όπως η Fidelity.

Ο Musk, μέσα από μία ανάρτηση του στο Twitter, δηλώνοντας ότι θα προσπαθήσει να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερους επενδυτές.

Όπως αναφέρουν τα Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πηγές μίλησαν ανώνυμα, καθώς το ζήτημα είναι εμπιστευτικό, ενώ, οι Musk, Ντόρσεϊ, αλλά και οι εταιρείες Fidelity, Apollo και Ares δεν ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα σχολιασμού των πρακτορείων.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;