Ο Ουμπέρτο Παζολίνι θα σκηνοθετήσει την «Οδύσσεια» του Ομήρου και αυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές
Η «Οδύσσεια» του Ομήρου θα «ζωντανέψει» στις κινηματογραφικές αίθουσες - Ποιους θα δούμε στους ρόλους του Οδυσσέα και της Πηνελόπης

Ομολογουμένως, τα ομηρικά έπη αποτελούν μία μεγάλη κινηματογραφική πρόκληση για όποιον και όποια δημιουργό επιχειρήσει να τα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. Το ενδιαφέρον του κοινού παγκοσμίως όμως καθιστά αυτή την πρόκληση ενδιαφέρουσα με τον Ιταλό Ουμπέρτο Παζολίνι να φαίνεται πως είναι έτοιμος να την αναλάβει.

Η ταινία θα έχει τίτλο «The Return» (Επιστροφή) και το σενάριο θα επιμεληθούν οι Τζον Κόλι και Εντουαρντ Μποντ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, δηλαδή του Οδυσσέα που επιστρέφει στην Ιθάκη και της πιστής Πηνελόπης που τον περιμένει, θα δούμε τον Ρέιφ Φάινς και τη Ζιλιέτ Μπινός.

Η επίσημη περίληψη της ταινίας έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητας και είναι η εξής: Μετά από 20 χρόνια μακριά, ο Οδυσσέας ξεβράζεται στις όχθες της Ιθάκης, ταραγμένος και αγνώριστος Πολλά έχουν αλλάξει στο βασίλειό του από τότε που έφυγε για να πολεμήσει στον Τρωικό πόλεμο. Η σύζυγός του Πηνελόπη είναι φυλακισμένη στο ίδιο της το σπίτι, κυνηγημένη από τους φιλόδοξους μνηστήρες της για να επιλέξει έναν νέο σύζυγο, έναν νέο βασιλιά. Ο γιος τους Τηλέμαχος, που μεγάλωσε χωρίς πατέρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον θάνατο στα χέρια των μνηστήρων, που τον βλέπουν ως εμπόδιο. Αλλα έχει αλλάξει και ο Οδυσσέας. Πληγωμένος από την εμπειρία του στον πόλεμο, δεν είναι πλέον ο ισχυρός πολεμιστής που θυμάται ο λαός του. Πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν του για να ξαναβρεί τη δύναμη που χρειάζεται για να σώσει την οικογένειά του.

Μιλώντας για το νέο του κινηματογραφικό εγχείρημα ο 64χρονος Ουμπέρτο Παζολίνι δήλωσε:

«Νιώθω εξαιρετικά τυχερός που μπορώ να ζωντανέψω τον κόσμο του Ομήρου μέσω του μεγάλου ταλέντου της Ζιλιέτ και του Ρέιφ, των οποίων η ισχυρή παρουσία στην οθόνη συνδυάζεται με την τόλμη που φέρνουν στη δουλειά τους».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;