Το nup, ένα ελληνικό audio-social app για φοιτητές, “σήκωσε” την πρώτη του χρηματοδότηση και στοχεύει στην αγορά της Αμερικής
Η NUP TECHNOLOGIES βάζει πλώρη για την αγορά της Αμερικής, στοχεύοντας να επανεφεύρει τον τρόπο που επικοινωνούν οι φοιτητές από κάθε σχολή.

Πώς θα μπορούσε ένας φοιτητής να γνωρίσει ανά πάσα στιγμή άτομα που μπορεί να μοιράζονται κάτι κοινό, αλλά μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικές σχολές ή πόλεις; Αυτός είναι ακριβώς ο στόχος του nup, μίας social εφαρμογής που δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές να μπουν σε live ηχητικά δωμάτια και να συμμετάσχουν σε διαφορετικές συζητήσεις.

Για να συνδεθεί στην εφαρμογή κάποιος, πρέπει να επιβεβαιώσει τη φοιτητική του ιδιότητα και στη συνέχεια να διαμορφώσει ένα avatar το οποίο αποτελεί ουσιαστικά την nup-προσωπικότητά του σε ένα online φοιτητικό σύμπαν. Στη συνέχεια, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν ηχητικά δωμάτια και να κάνουν ουσιαστικά ένα ηχητικό live stream. Οι πιο “ντροπαλοί”, μπορούν σαν ακροατές να συμμετάσχουν μέσα από το live chat.

Τα “δωμάτια” αφορούν casual συζητήσεις για ό,τι απασχολεί τη φοιτητική κοινότητα, από ταινίες και μουσική, μέχρι dating, προβληματισμούς ή ακόμα και ομαδικού διαβάσματος. Παράλληλα, προσφέρεται και η δυνατότητα ιδιωτικών συνομιλιών. Φυσικά, υπάρχουν πάντα τα live chats όπου ο κάθε φοιτητής μπορεί να μοιραστεί οτιδήποτε θέλει με όσους είναι online και να έχει ανα πάσα στιγμή στο χέρι του μία ολόκληρη και ζωντανή φοιτητική παρέα!

Μπορεί η beta έκδοση της εφαρμογής να έγινε διαθέσιμη αρχικά σε 3000 Έλληνες φοιτητές τον περασμένο Οκτώβριο, όμως η ομάδα του nup έχει πορεία αρκετών χρόνων στην προσπάθεια να βελτιώσει τον τρόπο επικοινωνίας των νέων. “Ξεκινήσαμε το nup ώς ένα ανώνυμο φοιτητικό chat, το 2018. Πριν από αυτό, δουλέψαμε σε διάφορα projects τα οποία όμως δεν είχαν επιτυχία. Το nup έδειξε να έχει από την πρώτη στιγμή την ανταπόκριση του φοιτητικού κοινού. Στην περίοδο της καραντίνας, όπου η ανάγκη για επικοινωνία αυξήθηκε, αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στις live ηχητικές συζητήσεις, καθώς πιστεύουμε ότι η φωνή είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο αυθεντικής επικοινωνίας” επισημαίνει ο Θέμης Δρακωνάκης, συνιδρυτής της εταιρείας.

Τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά νούμερα (με τους ενεργούς χρήστες να μιλούν πάνω από 3 ώρες μέσα στην εφαρμογή καθημερινά), οδήγησαν στην εξασφάλιση ενός pre-seed χρηματοδοτικού γύρου από το Realize Tech Fund II, με την αξία της εταιρείας να ξεπερνά πλέον το 1 εκατομμύριο ευρώ. Η NUP TECHNOLOGIES η οποία ιδρύθηκε από τους Θέμη Δρακωνάκη, Σωτήρη Κανηρά, Κωνσταντίνο Ρέππα καθώς και την HANGOVER MEDIA, βάζει πλώρη για την αγορά της Αμερικής, στοχεύοντας να επανεφεύρει τον τρόπο που επικοινωνούν οι φοιτητές, από κάθε σχολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
52'
0 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
52'
1 - 0
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
ΗΜ
44 - 30
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;