Ρωσία:
Οι Ρώσοι ζήτησαν από το δημαρχείο της Μαριούπολης να καθαρίσει την πόλη από τα πτώματα των αμάχων, για να κάνουν παρέλαση στις 9 Μαΐου.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στη Μαριούπολη διορίστηκε από τη Ρωσία σκιώδης ηγέτης, για να διευθύνει τα υπό ρωσικής κατοχής μέρη της πόλης.

Την πιο αδιανόητη πληροφορία, ωστόσο, έκανε γνωστή ανταποκριτής του BBC, μέσω ανάρτησης στο Twitter, στην οποία έχει δημοσιεύει τις απαιτήσεις των Ρώσων, που ζήτησαν από το δημαρχείο της Μαριούπολης να καθαρίσει την πόλη από τα πτώματα των αμάχων, για να κάνουν παρέλαση στις 9 Μαΐου.

 

Από την πλευρά της η Ουκρανία αντιστέκεται σθεναρά στα χτυπήματα των ρωσικών δυνάμεων και ιδιαίτερα στη Μαριούπολη, που βρίσκεται στο στόχαστρο από τις πρώτες ημέρες της εισβολής.

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραδοθούν στους Ρώσους, λέγοντας: “Δεν θα εγκαταλείψουμε την πόλη. Φτιάχνουμε ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την εκκένωση των αμάχων“.

Μια επιπλέον καταγγελία έρχεται στο φως από τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας. Μιλώντας στο στο Republic Media Network, ο Denys Monastyrskyi αποκάλυψε για τις ρωσικές δυνάμεις πως, το διάστημα που ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνόμπιλ βρισκόταν υπό την κατοχή τους, έκλεψαν από αυτόν, χωρίς να διευκρινίζει ακριβώς τι.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;