Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ζητάει αυστηρότερες κυρώσεις από τη Δύση στη Ρωσία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμα που μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητάει αυστηρότερες κυρώσεις της Δύσης προς τη Ρωσία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέσα από ένα μήνυμα που μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε για μία ακόμη φορά από τις χώρες της Δύσης να αυστηροποιήσουν άμεσα τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ζήτησε μεταξύ άλλων και εμπάργκο στις πωλήσεις πετρελαίου.

Σε βίντεο που ανήρτησε το βράδυ της Δευτέρας στο διαδίκτυο, απευθυνόμενος στους Ουκρανούς, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ήταν φανερά οργισμένος και κατήγγειλε ότι η Δύση δεν υπολόγισε σωστά και καθυστέρησε να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας από πέρσι. Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, αυτό το μέτρο θα μπορούσε να έχει αποτρέψει την εισβολή στη χώρα του.

Στο μήνυμα του ο Ζελένσκι δήλωσε οργισμένος:

«Ένας ευρείας κλίμακας πόλεμος έχει ξεκινήσει. Τώρα ακούγονται πολλές νύξεις και προειδοποιήσεις για ενδεχομένως σκληρότερες κυρώσεις, όπως εμπάργκο στις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου στην Ευρώπη στην περίπτωση που η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.

Απλώς δεν υπάρχουν λέξεις (…) Εμείς, οι άνθρωποι που παραμένουμε ζωντανοί, πρέπει να περιμένουμε. Όλα όσα έχει ήδη κάνει ο ρωσικός στρατός δεν δικαιολογούν την επιβολή πετρελαϊκού εμπάργκο; Οι βόμβες φωσφόρου δεν τη δικαιολογούν; Ένα βομβαρδισμένο χημικό εργοστάσιο ή ένα βομβαρδισμένο πυρηνικό εργοστάσιο δεν τη δικαιολογούν;

Αν οι κυρώσεις είναι ήπιες ή δεν λειτουργούν με αυστηρότητα, αν μπορούν να παρακαμφθούν, δημιουργείται μια επικίνδυνη ψευδαίσθηση στη ρωσική ηγεσία ότι θα της επιτραπεί να συνεχίσει κάνει αυτό που κάνει τώρα», πρόσθεσε ο Ζελένσκι. «Οι Ουκρανοί πληρώνουν για αυτό με τις ζωές τους. Χιλιάδες ζωές»

Ο Ζελένσκι επεσήμανε, επίσης, πως αυτή την εβδομάδα θα μιλήσει ενώπιον των κοινοβουλίων διάφορων χωρών ζητώντας τους να προσφέρουν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία. Ανάμεσα στα κοινοβούλια που θα απευθυνθεί είναι και το ελληνικό.

Ο Ζελένσκι κατέληξε λέγοντας:

«Οι Ουκρανοί δεν θα πρέπει να πεθάνουν απλώς επειδή κάποιος δεν μπορεί να βρει αρκετό θάρρος να δώσει τα απαραίτητα όπλα. Ο φόβος πάντα σε κάνει συνεργό»

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Λυκόβρυση

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
0 - 0
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;