Κορωνοϊός - Τέταρτη δόση εμβολίου: Σήμερα οι έκτακτες ανακοινώσεις - Ποιους θα αφορά
Το απόγευμα της Τρίτης, 5 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες ανακοινώσεις στο υπουργείο Υγείας για την τέταρτη δόση του εμβολίου.

Έκτακτες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα της Τρίτης, 5 Απριλίου, που θα αφορούν την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους θα κάνουν τη σχετική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Οι σχετικές ανακοινώσεις είναι προγραμματισμένες στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τα τέλη Ιανουαρίου, έχει ανοίξει η πλατφόρμα ραντεβού για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου σε περίπου μισό εκατομμύριο νοσοκατασταλμένων πολιτών.

Πριν από μερικές ημέρες, ο ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, είχε εκτιμήσει πως για την αποφυγή ενός νέου κύματος κορωνοϊού, θα χρειαστεί η τέταρτη δόση εμβολίου. Ο Άλμπερτ Μπουρλά είχε επισημάνει τότε:

«Έρχονται πολλές παραλλαγές και η Όμικρον ήταν η πρώτη που μπόρεσε να αποφύγει – με επιδέξιο τρόπο – την ανοσολογική προστασία που παρέχουμε. Η προστασία που παίρνουμε από την τρίτη (δόση) είναι αρκετά καλή. Στην πραγματικότητα αρκετά καλή απέναντι στη νοσηλεία και του θανάτους»

Ποιους θα αφορά η τέταρτη δόση του εμβολίου;

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η επιτροπή εμβολιασμών αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για τη χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου έναντι του κορωνοϊού στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1