Ρούλα Πισπιρίγκου: Ψυχραιμία και νομικό πολιτισμό ζητά ο δικηγόρος της, Νίκος Ιωάννου
Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, δεν θέλησε να προχωρήσει σε δηλώσει, αφού όπως ανέφερε δεν έχει μιλήσει ακόμη με την κατηγορούμενη.

Ο Νίκος Ιωάννου ορίστηκε ως νέος δικηγόρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου που διώκεται ποινικά για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Ο κ. Ιωάννου στις πρώτες του δηλώσεις συνιστά ψυχραιμία και ζητά νομικό πολιτισμό.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, δεν θέλησε να προχωρήσει σε δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση, αφού, όπως ανέφερε δεν έχει μιλήσει ακόμη με την κατηγορούμενη, αλλά και με τον πρώην δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα.

Ο Νίκος Ιωάννου μίλησε στο STAR για την υπόθεση.

Όπως ο ίδιος ανέφερε:

«H θέση μου επιβάλει να μιλήσω πρώτα με την κατηγορούμενη. Είναι μια υπόθεση με τεράστιο κοινωνικό ενδιαφέρον και σας το λέω σαν πολίτης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε την ψυχραιμία ειδικά τις πρώτες ημέρες. Πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε ότι εν έτει 2022 θέλουμε να έχουμε όλοι έναν νομικό πολιτισμό ό,τι και να έχουμε να αντιμετωπίσουμε απέναντί μας. Ακόμα και στα ειδεχθέστερα των εγκλημάτων πάντα ξεκινούν δημοσιεύματα για τον υπερασπιστή αλλά στο τέλος αποφασίζει ο δικαστής».

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Νίκος Ιωάννου: Ποιος είναι ο νέος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ο Νίκος Ιωάννου υπήρξε συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας στην υπόθεση δολοφονίας της μικρής Άννυ, για την οποία σημείωσε ότι «η μητέρα προφυλακίστηκε, καταδικάστηκε αλλά σε δεύτερη βαθμό αθωώθηκε». Επίσης, είχε αναλάβει την υπεράσπιση του ιερέα από τη Μάνη που κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης.

Ο Νίκος Ιωάννου είναι Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Master (LL.M.) του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης στο Ποινικό Δίκαιο. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, παρέχει εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες σε φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδίως στους τομείς του Εμπορικού Δικαίου, Ιατρικού Δικαίου, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δικαίου Ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα έχει διατελέσει συνήγορος σε σύνθετες υποθέσεις που άπτονται του Ποινικού Δικαίου. Διαθέτει μεγάλη δικαστηριακή εμπειρία ενώπιον των αστικών και ποινικών ακροατηρίων, καθώς και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Αβλέμονας Κυθήρων

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
26'
0 - 0
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
24'
0 - 0
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1