Δίκη Κούβελα: Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών υπέρ του καθηγητή έξω από τα δικαστήρια
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου, βρίσκεται σήμερα ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου, βρίσκεται σήμερα ο καθηγητής της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

Στο πλευρό του, σύμφωνα με πηγές, τάσσονται δεκάδες άτομα που βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο αντιεμβολιαστές υγειονομικοί, φωνάζοντας συνθήματα όπως “Κούβελα θυμήσου, η αλήθεια είναι μαζί σου“.

Δημήτρης Κούβελας: Ο λόγος για τον οποίο δικάζεται

Η υπόθεση του Δημήτρη Κούβελα αφορά ανάρτησή του στο Facebook, τον Αύγουστο του 2021, όπου συσχέτισε το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και σημερινός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς με τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού, γράφοντας πως προτρέπει “τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο οποίο υπεβλήθη“.

Η ανάρτησή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκαταρκτική έρευνα, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;