Κορωνοϊός - Παγώνη: «Πρόωρο να μιλάμε για κατάργηση πιστοποιητικών και μέτρων»
Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και για το αν θα πρέπει να μιλάμε για την κατάργηση μέτρων και πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την κατάσταση στο ΕΣΥ μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Η κ. Παγώνη μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ και δήλωσε τις ανησυχίες της για την κατάργηση των μέτρων και του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Αρχικά, η κ. Παγώνη δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι είναι «πρόωρο να μιλάμε για πιστοποιητικά και κατάργηση των μέτρων».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ίδια, το Σάββατο στο νοσοκομείο της Πάτρας, δεν υπήρχε ούτε ένα κρεβάτι ελεύθερο σε ΜΕΘ, ενώ και στη σημερινή εφημερία, στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, υπάρχουν ελεύθερα μόνο 3-4 κρεβάτια. Ενώ, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο θα θέλαμε. Ο αριθμός των θανάτων ακόμη και μονοψήφιος να γίνει, είναι πολύς για μετά από δύο χρόνια πανδημίας»

Σε ό,τι αφορά το φάρμακο κατά του κορωνοϊού, που θα αρχίσει να χορηγείται από τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου, τόνισε ότι θα βοηθήσει πολύ τις πρώτες 5 ημέρες. Ωστόσο, η κ. Παγώνη τόνισε ότι η χορήγησή του γίνεται πάντα έπειτα από συνεννόηση με τον γιατρό και διευκρίνισε ότι υπάρχει επάρκεια, αλλά δεν μπορούν να το πάρουν όλοι για ιατρικούς λόγους.

Τέλος, επισήμανε ότι από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η πλειοψηφία είναι μη εμβολιασμένοι σε ένα ποσοστό 80%. Το ίδιο ποσοστό ισχύει και για αυτούς που νοσηλεύουνται με κορωνοϊού στις απλές κλίνες, όπως ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
73'
1 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
73'
2 - 0
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
2'
60 - 47
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;