Marina Ovsyannikova: Ποια είναι η ακτιβίστρια που έκανε παρέμβαση στη ρωσική κρατική τηλεόραση
Η Marina Ovsyannikova είναι κόρη ενός Ουκρανού και μιας Ρωσίδας και έχει αποφοιτήσει από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Kuban.

Κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, μια υπάλληλος του τηλεοπτικού καναλιού διέκοψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με μια έκτακτη διαμαρτυρία κατά της εισβολής της χώρας της στην Ουκρανία.

Η Marina Ovsyannikova παρενέβη στην ζωντανή μετάδοση κρατώντας μια πινακίδα που έγραφε:

«Όχι στον πόλεμο. Σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα που σας λένε. Οι Ρώσοι είναι κατά του πολέμου».

Η Marina Ovsyannikova είναι κόρη ενός Ουκρανού και μιας Ρωσίδας και έχει αποφοιτήσει από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Kuban και τη Ρωσική Προεδρική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης. Εργάστηκε για την Ρωσική Κρατική Εταιρεία Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας.

Πλέον η ίδια συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Ostankino, ενώ την υπόθεσή της παρακολουθεί στενά ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Πάβελ Τσίκοφ.

Το βίντεο έχει “κατέβει” από τους ρωσικούς διαδικτυακούς τόπους, ωστόσο φιγουράρει στο Youtube με χιλιάδες θετικά σχόλια, τη στιγμή που θεωρείται βέβαιο ότι η δημοσιογράφος και θα απολυθεί και θα φυλακιστεί για την πράξη της.

Την ίδια στιγμή,  η φωτογραφία προφίλ της στο Facebook έχει περισσότερα από 29.000 επαινετικά σχόλια, από χρήστες απ’ όλον τον κόσμο και φυσικά για την κίνησή της να εμφανιστεί με ένα τέτοιο πλακάτ κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του καναλιού.

 

Η Marina Ovsyannikova πριν προχωρήσει σε αυτή τη γενναία κίνηση, μαγνητοσκόπησε ένα μήνυμα στο οποίο εξηγούσε γιατί αποφάσισε να προχωρήσει σε μία πράξη που σίγουρα θα της δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα, ενώ θα έθετε σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή της.

Σε αυτό το βίντεο, η δημοσιογράφος καλεί τους πάντες σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις, λέει ότι ντρέπεται που εργάζεται για την προπαγάνδα του Κρεμλίνου και καταδικάζει με κάθε τρόπο αυτήν την εισβολή στην ουκρανική γη. Βρίσκει όμως κουράγιο και για λίγο πικρό χιούμορ, λέγοντας ότι “δεν είναι δυνατόν να μας συλλάβουν και να μας φυλακίσουν όλους, σωστά;

 

Να σημειωθεί ότι στο κανάλι της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σχετικά με το περιστατικό, για το ποιοι ενδεχομένως να γνώριζαν της προθέσεις της ακτιβίστριας και αν υπάρχουν άλλοι συνάδελφοι της που να ασπάζονται τις δικές της πεποιθήσεις, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters με πληροφορίες από το TASS.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;