MasterChef 6: Τι είναι το σύνδρομο Wilson που ανέφερε ο Δημήτρης Ταϊρίδης;
MasterChef 6: Δάκρυσε ο Δημήτρης Ταϊρίδης – «Η Ζούμπι μας είναι ένα παιδί με σύνδρομο Wilson»

Στο επεισόδιο του MasterChef 6 που προβλήθηκε χθες, Πέμπτη (10/3) ο Δημήτρης ή Μπόμπαινας έδειξε μία πιο ευαίσθητη πλευρά του εκπλήσσοντας τους πάντες. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Ταϊρίδης κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας ασυλίας μίλησε για την Ζούμπι, ένα παιδί με σύνδρομο Wilson με το οποίο έχει ιδιαίτερη σχέση, αφού σύμφωνα με όσα δήλωσε αν και δεν είναι ο βιολογικός του πατέρας. τού έχει δώσει δύναμη.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης εξομολογήθηκε στην κάμερα «λυγίζοντας»:

«Θέλω να δηλώσω ότι σήμερα είμαι και λίγο συγκινημένος γιατί είχα επικοινωνία με την Ιωάννα και μίλησα και με την Ζούμπι μας. Η Ζούμπι μας είναι ένα παιδί με σύνδρομο Wilson, το οποίο υπεραγαπάω».

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Μπορεί να μην είμαι ο βιολογικός της πατέρας, αλλά είναι μια καρδιά μεγάλη και μου έδωσε και δύναμη».

«Μού είπε, χαίρομαι που σε βλέπω Δημήτρη στην κουζίνα του MasterChef! Εντάξει, είναι αυτές οι μικρές ενεσούλες που σου δίνουν μια ώθηση ρε παιδί μου. Της είπα πόσο πολύ την αγαπάω, της το λέω και από εδώ, θα της το πω και όταν βγω από κοντά. Εντάξει, προχωράω», κατέληξε.

Τι είναι το σύνδρομο Wilson;

Το σύνδρομο Wilson είναι μία κληρονομική ασθένεια που είναι παρούσα από την γέννα, αλλά συνήθως γίνεται αντιληπτή κατά τα επόμενα χρόνια. Το καθοριστικό χαρακτηριστικό της νόσου του Wilson είναι ένας καφετής δακτύλιος γύρω από τον κερατοειδή χιτώνα του ματιού που ονομάζεται δακτύλιος Kayser-Fleischer και μπορεί να ανιχνευθεί κατά την εξέταση των ματιών. Βέβαια, υπάρχουν και άλλα συμπτώματα όπως ναυτία, απώλεια όρεξης, εμετός, δυσκολία στην ομιλία, στην κατάποση και στο περπάτημα, τραυματισμοί στα χέρια και μυϊκή ακαμψία.

Το σύνδρομο Wilson προκαλείται από μια γενετική μετάλλαξη που πρέπει να κληρονομηθεί και από τους δύο γονείς, ενώ αν ένα άτομο την έχει κληρονομήσει μόνο από τον έναν γονιό μπορεί να τη μεταδώσει στα παιδιά του. Στο σύνδρομο Wilson ο χαλκός συσσωρεύεται στους ιστούς και είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή που μειώνει την απορρόφηση του χαλκού ή αφαιρεί την περίσσεια του χαλκού από το σώμα. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις η μεταμόσχευση ήπατος είναι απαραίτητη.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;