Έκτακτο επίδομα: Πότε θα δοθεί η επιταγή ακρίβειας - Τι είπε ο Γεωργιάδης
Σε ποιους θα δοθεί η επιταγή ακρίβειας - Όσα είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην καταβολή έκτακτου επιδόματος για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα, λέγοντας ότι η πληρωμή θα γίνει κοντά στο Πάσχα, μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδη βρέθηκε καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την επιταγή ακρίβειας που αναμένεται να δοθεί σε όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα.

«Υπάρχει ακρίβεια; Προφανώς υπάρχει. Υποφέρει ο κόσμος; Υποφέρει. Μπορεί η κυβέρνηση να αφήσει τον κόσμο να υποφέρει; Όχι, έστω και αν αυτό γίνεται από το υστέρημα του προϋπολογισμού», είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για τους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «πρέπει να πάμε να ασκήσουμε μια στοχευμένη πολιτική σε εκείνους που πράγματι διακινδυνεύουν την επιβίωσή τους», ενώ σε νέα ερώτηση απάντησε ότι δικαιούχοι θα είναι «αυτοί που έχουν γενικά χαμηλό εισόδημα».

Στο ερώτημα αν η καταβολή του επιδόματος θα είναι εφάπαξ ή θα επαναληφθεί, απάντησε με το ρητορικό ερώτημα «έχουμε αφήσει κανέναν πίσω αυτά τα τρία χρόνια, Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό».

Σε ό,τι αφορά το ύψος του έκτακτου επιδόματος, ο Υπουργός αρκέστηκε να πει ότι «θα είναι ένα ποσό που αντέχει ο προϋπολογισμός και που για τους ανθρώπους που έχουν χαμηλό εισόδημα θα κάνει τη διαφορά» 

Σχετικά με την επιταγή ακρίβειας, ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορήσει για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και θα τους βοηθήσει από το υστέρημα του κράτους. Εξήγησε, μάλιστα, ότι θα αφορά άτομα με χαμηλό εισόδημα, ενώ οι όροι και το ύψος εξειδικεύονται από το Υπουργείο Οικονομικών και αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος μίλησε για τη μεγαλύτερη, όπως είπε, ενεργειακή κρίση της ιστορίας και πρόσθεσε ότι αυτή η κατάσταση των αυξήσεων στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, δεν αντιμετωπίζεται από ένα κράτος μόνο του.

Σημείωσε πως σήμερα η Κομισιόν θα ανακοινώσει επιπλέον δέσμη μέτρων ενώ αναφέρθηκε και στη διάταξη για το περιθώριο κέρδους στα καύσιμα, σημειώνοντας ότι αν και λειτουργεί, δεν προσδοκά η κυβέρνηση σε αλλαγή των τιμών, καθώς αυξάνεται η πρώτη ύλη.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 2 
 2 
 4 
 1