Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία μπλοκάρει Facebook, Twitter, YouTube και Booking
Τα ρωσικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι αποφασίστηκε απαγόρευση των Facebook, Twitter, YouTube και Booking στη Ρωσία.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, υπάρχει και ένας πόλεμος κυρώσεων από τη Δύση προς τη Ρωσία, αλλά και από τη Ρωσία προς τη Δύση. Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, αποφασίστηκε η απαγόρευση του Facebook στη Ρωσία, ενώ αργότερα το Interfax μετέδωσε ότι μπλόκαραν το Twitter, το YouTube και το Booking.

Πιο συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Twitter, το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, μετέδωσε ότι η ρωσική υπηρεσία ελέγχου των τηλεπικοινωνιών, Roskomnadzor, αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση των Ρώσων πολιτών στο Facebook.

Η Roskomnadzor αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι υπήρξαν 26 περιπτώσεις διακρίσεων κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης από το Facebook από τον Οκτώβριο του 2020, επιτρέποντας περιορισμένη πρόσβαση σε κρατικά κανάλια όπως το RT και το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Όπως αναφέρουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρίσκονται στη Ρωσία, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παρά μόνο μέσω VPN.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Meta ανακοίνωσε ότι είχε περιορίσει την πρόσβαση στο RT και στο Sputnik σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι υποβάθμισε παγκοσμίως περιεχόμενο από τις σελίδες Facebook και τους λογαριασμούς Instagram των ρωσικών κρατικών καταστημάτων, καθώς και από αναρτήσεις που περιέχουν συνδέσμους προς αυτά τα καταστήματα στο Facebook.

Σύμφωνα με το RIA, η ιστοσελίδα εύρεσης καταλυμάτων Booking.com δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για να κάνει κανείς κράτηση δωματίου εντός της Ρωσίας. Ενώ, είχε προηγηθεί μπλοκάρισμα και στα Twitter και YouTube.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
FT
2 - 2
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
FT
1 - 2
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1