Kούγιας: «Υπάρχει η λέξη διεμφυλικός;» - Τι καταγγέλλει το Σωματείο Διεμφυλικών
Για ρατσιστικό - τρανσφοβικό παραλήρημα του Αλέξη Κούγια που αποτελεί κακοποίηση και βία για λόγους ταυτότητας φύλου κάνει λόγο το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών - Η προσβλητική απάντηση του δικηγόρου στο «Πρωινό»

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου  το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών κατήγγειλε τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια για συνεχή κακοποιητικό, ακραίο ρατσιστικό και τρανσφοβικό λόγο. Ως αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του δικηγόρου για την Τζεφ Μοντάνα και την παρουσία της στο δικαστήριο και την δίκη Λιγνάδη τον οποίο και υπερασπίζεται ο κ. Κούγιας.

Αναλυτικότερα το δελτίο τύπου του Σωματείου καταγγέλλει τα εξής:

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών και γενικότερα των LGBTI προσώπων καθώς και προσώπων που εργάζονται στο σεξ, με το παρόν καταγγέλλει με έντονο τρόπο τον συνεχή κακοποιητικό και ακραίο ρατσιστικό τρανσφοβικό λόγο κατά των τρανς ανθρώπων, από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια.

Αφορμή γι’ αυτήν την παρέμβαση, είναι οι δηλώσεις του δικηγόρου Αλέξη Κούγια σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού του ΑΝΤ1, όπου ο δικηγόρος και συνήγορος υπεράσπισης του κ. Λιγνάδη, αναφερόμενος σε τρανς πρόσωπο που έχει κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης των θυμάτων στη δίκη κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου ρατσιστικό – τρανσφοβικό παραλήρημα τόσο κατά της μάρτυρος, όσο και γενικότερα κατά των τρανς ανθρώπων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ούτε καν ήξερα την ύπαρξη… Δεν ξέρω ποιο είναι το πραγματικό όνομα του συγκεκριμένου, μου είπαν ότι είναι μάρτυρας στην υπόθεση, αλλά εγώ Τζεφ Μοντάνα μάρτυρα δεν είδα. Είδα μια καρικατούρα τις τελευταίες μέρες να εμφανίζεται σε κάποιες εκπομπές και πάλι δεν κατάλαβα τι ακριβώς συμβαίνει με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Δεν έχω άποψη, δεν τον γνωρίζω προσωπικά.
Ένα χρόνο τώρα ασχολούμεθα με λούγκρες και με αλλαξοκωλιές. Αλίμονο τώρα αν αρχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτούς. Έμαθα ότι έστειλε ένα εξώδικο στο γραφείο μου, δεν το έχω διαβάσει καθόλου. Αλλά, να σας πω κάτι; Μεγάλη του τιμή του συγκεκριμένου προσώπου. Τον είχα δει μια μέρα στην Γλυφάδα και μου είπαν αυτός είναι ο Τζεφ Μοντάνα. Περπάταγε στον δρόμο και κράταγε κι ένα φτερό. Άμα δείτε πώς περπάταγε με το φτερό στα χέρια! Έβαλα τα γέλια! Ας τους αξιολογήσει το δικαστήριο.
Δεν θα μας επιβάλουν τις απόψεις τους ορισμένοι, οι οποίοι, προσωπικά, πιστεύω ότι δεν έχουν βρει τον δρόμο τους. Ας αρχίσουν να περπατάνε με ίσιο τρόπο στη ζωή τους και μετά να κάνουν και κριτική στους υπόλοιπους». 

Σήμερα Τετάρτη (2/3) η εκπομπή «Πρωινό» ενημέρωσε τον Αλέξη Κούγια για τις καταγγελίες του Σωματείου με αφορμή τις δηλώσεις που ο ίδιος έκανε στην κάμερα της εκπομπής τους με την απάντηση να είναι εξίσου προβλητική με την αρχική.

Ειδικότερα, όταν οι δημοσιογράφοι ενημέρωσαν τον κ. Κούγια επί του θέματος εκείνος αναρωτήθηκε: «Υπάρχει η λέξη διεμφυλικός; Δεν το γνωρίζω και δεν γνωρίζω αν υπάρχει και αυτό το σωματείο».

Όταν ο δημοσιογράφος ανέφερε τα στοιχεία της διεύθυνσης του σωματείου, ότι βρίσκεται στη Λ. Συγγρού, ο Αλέξης Κούγιας συνέχισε λέγοντας:

«Αυτό το σωματείο πού αλλού θα μπορούσε να εδρεύει; Στη Συγγρού θα μπορούσε να εδρεύει. Μου είναι αδιάφορη η γνώμη κάποιων που δεν είναι στο περιβάλλον μου και δεν ασκούν επιρροή στον τρόπο που εγώ κάνω τη δουλειά μου σχεδόν 50 χρόνια. Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα».

Η Φαίη Σκορδά έμεινε άναυδη με τις δηλώσει του Αλέξη Κούγια στην κάμερα της εκπομπής έχοντας γουρλώσει τα μάτια. Στη συνέχεια η ίδια σχολίασε:

«Ζητώ συγγνώμη που κοιτούσα στο κινητό μου και δεν παρακολουθούσαν με όλες τις αισθήσεις μου, αλλά διαβάζω κάποιες αναφορές που έχουν κάνει στο άρθρο 5… Δεν είναι απλό όλο αυτό που έχει γίνει».

Επιπλέον, τον λόγο πήρε ο Βαγγέλη Περρής που σχολίασε με τη σειρά του:

«Σε μία πρόταση είναι δύσκολο να κάνει τρεις ρατσιστικές αναφορές και νομίζω ότι τα κατάφερε αυτή τη φορά».

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;