Δίκη Λιγνάδη: Ξεκινά επί της ουσίας η διαδικασία - Καταθέτει ο πρώτος μάρτυρας
Ο Δημήτρης Λιγνάδης αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή τριών ανηλίκων και ενός ενήλικου άνδρα.

Ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης η αποδεικτική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου κατέφτασε δεμένος πισθάγκωνα για να δικαστεί ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, για βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα άνδρα. 

Ύστερα από δύο διακοπές της δίκης, ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να κάτσει σήμερα, Πέμπτη 03/03, στο ειδώλιο του δικαστηρίου και η δίκη θα ξεκινήσει με την κατάθεση των μαρτύρων υποστήριξης κατηγορίας.

Η δίκη κατά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει σήμερα επί της ουσίας, εκτός εάν υπάρξει νέο κώλυμα από την πλευρά της έδρας, όπως συνέβη κατά την προηγούμενη δικάσιμο, οπότε και απουσίαζε ένας τακτικός δικαστής λόγω ασθένειας.

Φωτογραφίες: Ιάσων Ραΐσης

Ο προσωρινά κρατούμενος εδώ και έναν χρόνο ηθοποιός και σκηνοθέτης, αρνείται από την πρώτη στιγμή την κατηγορία, θέση που αναμένεται να διατυπώσει και στο δικαστήριο δηλώνοντας αθώος.

Κατά την άποψη που έχει ήδη διατυπώσει ο Δημήτρης Λιγνάδης, όλη η υπόθεση είναι κατασκευασμένη για να τον πλήξει επαγγελματικά και σχετίζεται με την αντιπαράθεση που έχει επί σειρά ετών με την Διοίκηση του Σωματείου Ηθοποιών.

Ακολούθως, πρόκειται να ανέβει στο βήμα ο πρώτος από τους τέσσερις άντρες που τον καταγγέλλουν για βαριά σεξουαλική κακοποίησή τους.

Η καταγγελία

Φωτογραφίες: Ιάσων Ραΐσης

Ο 27χρονος άνδρας, αιγυπτιακής καταγωγής και νυν κάτοικος εξωτερικού, σε προηγούμενο στάδιο της ποινικής διαδικασίας έχει αναφερθεί στη γνωριμία του με το Δ. Λιγνάδη το 2011, όταν ο ίδιος ήταν 15 ετών.

Συγκεκριμένα, όπως έχει καταθέσει, με τον κατηγορούμενο ανέπτυξαν φιλική σχέση εξαιτίας της επιθυμίας του νεαρού τότε αγοριού να γίνει ηθοποιός, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον σκηνοθέτη, ύστερα από τη χρήση αλκοόλ και ινδικής κάνναβης, που τον οδήγησαν σε απώλεια συνείδησης.

Μετά την περιγραφή των πράξεων που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για βιασμό κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ο νεαρός άνδρας ανέφερε:

«Όταν ξαναβρήκα τις αισθήσεις μου ήμουν γυμνός στον καναπέ, ενώ είχε ήδη ξημερώσει. Σηκώθηκα μετά βίας, η ναυτία που ένιωθα ήταν απερίγραπτη κι όλο μου το σώμα πονούσε. Ντύθηκα όπως όπως και τρεκλίζοντας όρμησα προς την πόρτα της εξόδου». 

Φωτογραφίες: Ιάσων Ραΐσης

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Marketing

Μερική Απασχόληση

14-05-2024

Αθήνα

560

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;